Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.02.2008 22:21 - Искате котка? Сигурни ли сте?
Автор: dinka Категория: Хоби   
Прочетен: 53593 Коментари: 53 Гласове:
0

Последна промяна: 04.03.2008 11:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Това е съвсем сериозен наръчник за съжителство с котки. Не за гледане на котки, а за съжителство с тях!

image

Много от нас изпадат в чудно умиление, когато видят малко котенце на улицата, което изглежда, че е в беда.

Не се подлъгвайте! Това е генетично заложена тактика на хитрите космати твари, която винаги работи!

Не от вчера, милиарди подмамени хора от измамната беззащитност на "Проблема", по цялата планета, а и не само на Майката Земя** приклякват до него и дори не се усещат как всичко се преобръща наопаки. Ето защо, като опитен проблемогледач реших да съставя един кратък наръчник на  бъдещите  жертви.

 Глава първа.
Когато Проблема прекрачи прага на дома


image
Когато това се случи бъди сигурен, че няколко седмици Проблема ще души навсякъде. Ще влиза с теб в тоалетната и ще те гледа втренчено, а след това дори ще направи опити да подуши. Това води до безкрайно комични ситуации. И за теб и за Проблема. Ако се окажеш силно притеснен от това, че си държиш половината дрехи в ръка в доста неудобна поза и в същото време се опитваш да извадиш Проблема от тоалетната чиния, мога да ти кажа само едно: "Добре дошъл в клуба!"

Съвет: Не е лошо да слагаш капаците на тоалетните чинии в дома си, защото един удавен Проблем тежи много на съвестта.

Глава втора.
 Когато Проблема окончателно приема вашия дом за негов, а вас за навлеците, които носят храната


image

Това се случва много бързо. Около 5 дни след нанасянето на Проблема върху меката мебел. Уви, ти ще схванеш какво се е случило едва тогава, когато меката мебел вече не е много мека и по-скоро прилича на закупена преди 30 години, отколкото преди 3 месеца.  Няма да усетиш как за броени дни  си се превърнали в роб на Проблема и дори приемаш за нормално гризането на всички кабели вкъщи. Нещо повече -  ще ставаш всяка сутрин като роботчета и преди да се заемеш със сутрешния тоалет ще направиш 2 неща. Първо ще сложиш ядене в купичката на Проблема, а след това ще почистиш пясъка му. Едва тогава ще се сетиш, че е време за миене на зъби. Не се притеснявай. Няма да си единствени, а след третия месец от съжителството ще го правиш на сън.

Съвет: Ако си мислиш, че има начин да отучиш Проблема от гризането на краката ти за "Добро Утро" всяка сутрин между 6:30 и 7:00 часа - грешиш. По-добре стани от леглото, нахрани го и се върни да си доспиш. Друг метод няма.

Глава трета.
Когато схващаш, че Проблема е основната причина да съкратиш социалните си контакти


image
Единствения начин да се усетиш, че вече си се пуснал по наклонената плоскост е да се чуеш да изричаш: "Съжалявам, няма да мога да изляза след работа и да пия бира с вас, защото трябва да нахраня котката".

Съвет: Никога не оставяй повече храна на Проблема отколкото трябва. Първо, защото той няма да си я раздели на порции сам, а ще я изплюска безочливо и второ, защото това допълнително ще усложни ситуацията след като се прибереш, защото Проблема може да е повърнал върху възглавницата ти.

Глава четвърта.
Когато разбереш, че през почивните дни си обречен да си правиш компания с Проблема.


image
Много е трудно да  убедиш някой от приятелите си да отскочи до вас и да нахрани Проблема, вместо да отиде на ски заедно с теб. След около година ще разбереш, че многобройните пропуснати възможности за кръчми, екскурзии и летен отдих на морето се дължат именно на Проблема.  Ако няма кой да те замести в играта на "котешко семейство" - загубен си! Накрая единствения ти приятел ще остане Проблема.

Съвет: Първо, не се заблуждавай, че той ти е приятел, защото за него ти си онзи глупак, който сервира прясна храна и върши досадната работа по почистването на миризливия пясък. Ти не си му приятел. Второ, не вярвай на някой ако ти каже, че на еди-коя-си част от родното Черноморие има хотели, които ще те допуснат с Проблема под мишница. Има хотели за домашни любимци, но сигурен ли си, че не искаш да си останеш вкъщи? С Проблема?

image

Глава пета.
Забрави за всички кабели и се приготви да събираш зъби от пода

Това е съвсем сериозно. Скоро преминахме през тази фаза. Смяната на бебешките с "истинските" зъби.  Ако лягайки си в леглото нещо те одере и ти пусне кръв - това е зъб. Единичен или троен - той винаги е там, където най-малко очакваш! Много често се открива в районите с много кабели.

Съвет: Огледай внимателно кабелите. Ако в продължение на близо месец и ти и доставчика ти сте се чудили за "загубите" на интернет - като нищо може да са виновни забитите бебешки зъби в кабела. Това не е в знак на отмъщение. Но можеше и да бъде! Не е лошо да си купиш още едно зарядно за телефона, защото рано или късно ще ти се наложи да прибегнеш до услугите му.

image

Следващия път в главите от шеста, поне до десета ще се занимаем с другите загуби, които ще си принуден да преглътнеш, защото единствено Проблема от всички същества на планетата може да мърка и да спи така:

image
-------------------------------------
* - за улеснени на читателя Проблема да се разбира като: котенцето, котето, котището и товагадномръсноживотно
** - Спомнете си Алф

Втора част на наръчника - четете тук


Тагове:   котка,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. estrella - Петко
05.02.2008 22:34
президент! Като те чете човек, ще рече, че Петко сам е дошъл у вас, нахлул е и твоите опити да го изгониш включително и с чалга са били неуспешни;)
цитирай
2. dinka - :)))
05.02.2008 22:35
Има нещо вярно в написаното по-горе. :)))
цитирай
3. rationalnumber - хмм..
05.02.2008 22:37
шшшш! Аз тоя го познавам от някъде! Учили сме заедно в детската ! Тоя беше дето им прее*а сайта!

Я го гледай как се е издигнал!
цитирай
4. bizcocho - :)))))))
05.02.2008 23:18
strahoten kotarak:))))))))no,prosto nqma kak vsi4kite da sa moi:)))))))))))))
цитирай
5. boyoto - dinka
05.02.2008 23:23
Ето го зетят бе, зетят. Да го запознаем с моята Алис. Каква двойка ще бъдат само - за чудо и приказ ;)
цитирай
6. milamoia - Невероятно права си за всичко!
05.02.2008 23:23
Но освен загубите и неудобствата, драскотините по краката и ръцете,сладките писан/а са насреща, когато имаш нужда да се заровиш в нещо пухкаво, гальовно и мъркащо! Поздрави!
цитирай
7. анонимен - Супер интересно!
06.02.2008 00:06
Благодаря, че го сподели...
цитирай
8. анонимен - Обичам ги!!!
06.02.2008 09:25
А Автентичната котка е една от любимите ми книги!!!
Много е сладък твоя проблем, но виждам, че вече ти го спазариха за зет, така че моята проблемка ще почака :)))
цитирай
9. dinka - :)))
06.02.2008 09:40
Ей! Ако бях написала, че Петко Фон Клостервизен организира бал с Мацки в Манастирски Ливади - никой нямаше да предложи дамите си. А сега - всички се редят на опашка. :))) Имайте предвид, че нашия Проблем е едва на 7 месеца, но вече започва да го тресе любовната треска и всяка желаеща мацка може да се дореди. :)))
Наддаването за Петко започва сега! :)))
цитирай
10. demoniceye - Задавих се от смях. :)))
06.02.2008 09:57
Честно. Ама има още доста глави, да ти кажа.

Проблемът преял от лакомия, следва повръщане в обувките ти.

А като зо затресе любовната треска и чуеш невъобразими звуци, да знаеш, че няма нападение на авганистански терористи. Това просто Проблемът. :)))
цитирай
11. diesirae - :)))))))))))
06.02.2008 10:11
безкрайно вярно и съвсетите са просто страхотни! Жалко, че при мен Проблема дойде без да съм подготвен :) и тия дни ме подозират, че съм правил опит да си прережа вените, докато всъщност опита беше на Проблема :) Но какво да правиш, съжителство...
цитирай
12. kaka - И аз да кажа :)
06.02.2008 10:14
След десетгодишно съжителство с един такъв проблемен индивид, нека напиша и аз нещо, което спада може би към глава 30.
След 7-8 години съжителство на Проблема с мен, той реши, че вече не съм му интересна - нито аз, нито къщата ми (я, то като с мъжете, бе!). По този повод той реши да доизживее животите си типично по котешки - 18 часа спане, 3 часа излежаване и 3 часа пикане, акане, хапване и пийване. И тъй като ми се сърди именно заради неизпълнението на някоя от твоите глави (най-често го оставям гладен, защото ме няма), той реши изобщо да не говори. Това "МЯУ" съвсем съм забравила какво е. Сърди се КОТКАТА. Реши да се държи като типична плюшена играчка - където го сложиш, там седи и не мърда (жив е бе, споко пък вие!).
Така че мъките ви не са чак толкова големи, просто изтърпете до около седмата година на съжителството. ЩЕ МУ ПИСНЕ - няма прегризани кабели, надрани дивани, скъсани пердета (много обичаше да скача по тях). Стискайте зъби и не забравяйте, че вие сте неговия slave.
П.П. И нещо много важно - когато излизате за работа, никога не затваряйте вратите между стаите, защото Проблема има нужда да стигне до така мечтания пясък, а когато го няма използва така любимия ви диван (легло, килим...)
Хайде със здраве :)
цитирай
13. benra - :-))))))))))))))))))
06.02.2008 11:21
е много се смях.Като бяп малка ми беше хоби да приютявам всички чаровни Проблеми.По онова време беше мното шик да имаш фототапет в хола.Имахме и ние-разкошна есенна гора.Проблемът много я хареса, до степен да прави опити за катерене по дърветата.
Поука-преди да си вземете Проблем,свалете фототапетите
Е, пробвах се да залича следите от катеренето с чисто новите гримове на майка си-Пупа, закупена по ненам кой си начин от Кореком(тогава подобни глезотии нямаше под път и над път) И така обикновеният готин малък проблем се превърна в един огромен, троен,страшен проблем за мен. За малко дори да направи опит за летене от третия етаж.
Сега,когато дъщеря ми се умилява на подобни рошльовци, съм категорична-не ща да ставам слуга на Проблем, нищо че нямам фототапет в хола:-)))
Поздрави за извънредно свежарския и поучителен пост!!!
цитирай
14. gamina - хахаха
06.02.2008 12:00
Мноооого вярно! Много :) Моят Проблем не гризе крака рано сутрин, но ме е дресирал и в някакви нечовешки часове като 5.15, без да се събуждам ставам, храня го и се връщам на автопилот да спя :)
цитирай
15. анонимен - обожавам ги!
06.02.2008 12:04
И аз имам имам едни Проблем от женски пол.Ако сутрин -към 6 ч не стана моментално да и сложа да яде,следва събаряне на всички вещи от бюрото ,търкалянето им и завирането им под леглата.
А и ако това не помогне-почва дране под одеялото по краката или захапване по носа.Вечно съм изподрана и белязана.Обаче не мога без нея.Обичам си я!
цитирай
16. pulsar - имам алергия от котките...
06.02.2008 13:03
Но това не ми е пречило 25 години да имам по средно 2-3 от този вид, които да си имат и съквартирант кученце... Наскоро се оказа, че алергията ми прави и други лоши неща, но пак не се отказвам от тях, защото съм влюбен в тези диванета... Котките са изключителни математици, казвам го от личен опит и наблюдения (в дворска среда). Страхотен носител на положителна енергия са. Умни, гальовни, ест. трябва да се внимава и за "бълшоците", и "пърхута" им, защото там положението става сериозно. Моята тъкмо се е разгонила сега и мачка наред мъжкарите из махалата :-), миналата година имахме 6 котенца от нея :-). Няма такава деЦка, градина казвам ви! И като включим, че се занимавам професионално с фотография, си представете какво лазене по двора пада заради снимки :-))
Развеселихте ми деня, благодаря ви за което !
цитирай
17. анонимен - Тук се събра едно "котешко" общество
06.02.2008 13:09
просто няма какво да добави човек. Котаранчето е прекрасно, аз имам 2 и също гризат крака сутрин и всичко е едно и също. Въпреки това, я се опитай да го изхвърлиш? Аз по Нова година си останах вкъщи, вместо да ида на ски или някъде с приятели. А имаше толкова сняг, като никоя друга година. И странно, не съжалявам.
цитирай
18. анонимен - svoboda za nas
06.02.2008 13:15
мразя котки!!!
цитирай
19. анонимен - Избор!
06.02.2008 13:43
Въпрос на избор, без право на избор! Защото или ние избираме тях или те нас и другата страна е безсилна.
Любовта след това, трудно допуска раздяла.
Котките са помогнали на много хора при различни болежки, те лягат на болното място и успокояват и отстраняват болката(глава, ръка крак,болен стомах и др.).Бъдете щастливи с любимците си!
цитирай
20. анонимен - и аз го искам за зет това коте
06.02.2008 14:12
Много ми харесва котенцето от снимките. Понеже и аз си имам едно Проблема от породата норвежка горска, ако и то е такова, хайде да ги сватосаме. Е-mail elibuch@yahoo.com
цитирай
21. dinka - Ха ха ха. :)
06.02.2008 14:17
Имаме известни съмнения дали е Норвежка Горска или Турски (мини)Ван. Няма и кой да ни каже, защото го намерихме на улицата. Или по-скоро той ни намери, покатери се върху чантата ми и така...

Освен да го отведем на котешката изложба да питаме някой специалист. ;)
цитирай
22. анонимен - Кучовците са си най-добри. Няма две ...
06.02.2008 14:21
Кучовците са си най-добри. Няма две мнение по въпроса. Те знаят кой е шефа и са далеч по мили и обичливи.
цитирай
23. анонимен - И аз си имам един Проблем
06.02.2008 15:38
Мъжки, сладък, див, но ужасно лигав. Не ме буди сутрин, затова пък цяла нощ спи върху мен и не мога да се обръщам дори без да се събудя за да не го смачкам случайно:) Понякога подивява и ми оставя по някоя драскотина, но нали и то душа носи и има нужда да си играе.
Понякога е стоял по три дни сам без да се оплаква и да прави поразии:) Май съм случила на По-малък Проблем ;)
цитирай
24. анонимен - obi4am si Problema,mnogo
06.02.2008 15:40
I az si imam kotarak prsiec,sabujda me sutrin kam 10 s nai razli4ni nomera,no nikoga ne me e hapal osven kogato si igraem!Namam nikakvi oplakvania,vapreki 4e mnogo ot ne6tata koito kazvate sa to4no taka!Az mnogo obi4am Problema si,natrapiha mi go,no nito za minuta ne sajaliavam,4e go imam,toi e nai hubavoto ne6to v jivota mi i me obi4a bezrezervno!
цитирай
25. aniapril - ПРОБЛЕМИ сте вие
06.02.2008 16:02
Котетата са си много добре. Вие (разбирай хората) сте виновни за всички проблеми. Всеки нормален човек знае, че всяка уважаваща себе си котка е господар, където и да се намира. Така че, бъдете благодарни ако току що събраното пране е сухо и на сутринта (макар че снощи се забавихте с вечерята и не си играхте достатъчно ентусиазирано с "господаря")
цитирай
26. gamina - леле!
06.02.2008 16:07
Като чета последните анонимни мнения - ама хора, къде ги намирате тия котки! Косматия ако не ме е събудил в 5, събаряйки дискове и книги по главата ми - просто няма да му е пълноценен деня после.

aniapril - едва ли авторката, а и ние коментиращите имаме предвид, че котките са истински Проблем ;) много ясно, че котката е шефа и това тия двукраките там дето се мотат да вземат да побързат с манджата щот лошо им се пише ;)
цитирай
27. oddity - Да не забравяме момента...
06.02.2008 16:09
... когато Проблема ти пикае в леглото. Той, разбира се, е съвсем доброжелателен, просто маркира територия, показва ти, че само той ще спи с теб в това легло и толкоз! Не може да те дели с другиго.
Уви, не бях много подготвена за него и реших, че на село ще му е по-добре. Но някой ден пак ще се обзаведа с някой МЪРЗЕЛИВ Проблем. :)
Между другото описанието на Проблема, на когото се радваш на улицата, ми напомни на начина, по който възприемам бебетата - сладко е, ама да не ти е в къщата. И все пак несравнимо удоволствие е да му доставяш удоволствие. Егати будалите сме! :)
цитирай
28. damnation - Моят Проблем много бързо от малко ...
06.02.2008 19:33
Моят Проблем много бързо от малко сладко Проблемче се превърна в дебело самодоволно Проблемище с афинитет към ебавките с телефоните ми и садистична пристрастеност към моткането в краката ми когато съм най-уязвим и некоординиран * сутрин,преди работа *
Поздрави за материала ! :)
цитирай
29. candysays - :-))))))))))))
06.02.2008 21:23
Поздрави и от мен за страхотния и така приятен пост! И коментарите след него ми бе много драго да прочета :)) Мед ми капе на сърцето от факта, че има толкова много двукраки любители на Проблеми ;) И доброволни роби на съответните си господари!
Толкова ги обичам и аз котките.. Неизразимо много се умилявам при вида на някой (кой да е) горд представител на семейство Котки.. А и като знам какви са им братчедите (разбирайте Големите братчеди, които могат да бъдат наистина Големи Проблеми за бедните двукраки) питая и доста голям респект към тях.
Имах преди бял котарак, доста див и агресивен по характер, абсолютно царствен и нетърпящ "възражения", а сега живота ми стопля една църна маца, спасена от студ и глад от сградата на бившия завод ЗММ (до Илиенци). Настоящият й адрес е моят собствен :)))

Благодаря още веднъж за истинското удоволствие от този пост!
Сърдечни поздрави на всички Проблемо-любители!!! ;)
цитирай
30. renito0oo - с такъв "Проблем" ни...
06.02.2008 21:44
с такъв "Проблем" никога не ти е скучно!
:)
цитирай
31. danel - Голям смях падна!
06.02.2008 22:28
Благодаря ти за поне 5-те минути смях. Като направих асоциацията "Проблем - Котка" изпаднах в потрес: боже, колко проблеми си имаме ние, цитирам: Джорджо Junior (син на любимия покоен сиамец ), Железарка (намерена от сина ми пред железарски магазин), Brother-ите (1-во поколение на Железарка- двама едно към едно еднакви котараци) и Въшките- последните малки изтърсачета! Сутрин, когато отворя вратата на къщата всичките тези изтребители влетяват вътре. Аз вземам кутията с твърда храна , започвам да дрънча с гранулките и целокупният тайфун изфучава обратно на терасата. Забравих да кажа, че нашите "Проблеми" са тъмносиви, с големи глави и страшно гальовни. Такова мотаене в краката става, че спъването вече не ни прави впечатление. Brother-ите пък са толкова привързани, че когато отиваме на разходка в гората (а тя е на 100 м от къщата) вървят с нас и Ачето. Това е нашето куче- и него намерихме някога. Половината му глава е бяла, половината- черна. Бялото е толкова неприлично бяло, че го кръстихме на белината "Аче". Само да видите каква картинка са, когато ни чакат да се върнем от работа- колата спира пред вратата и от всички страни се втурват космаланките, а Ачето подскача на четири крака. Всяка събота и неделя сме weekend- баба и дядо. Виждам, че някак си покрай животните и малките растат по- добри и грижовни. Така беше и със сина ни. Отвлякох се. Dinka, постерът ти е сладък, оргинален и страхотно завладяващ!
цитирай
32. thedarkangel1977 - kak popadnah na tazi tema ne znam. . . ...
06.02.2008 23:42
kak popadnah na tazi tema ne znam... no ne moga da se styrpq da ne te pohwalq za razkaza s kartinkite... strahoten e... a kota4o e unikalno... krasiw :)
цитирай
33. dinka - :)))
07.02.2008 10:06
Благодаря на всички Проблемолюбци и Котколюбци, които заделиха малко време за коментари. :))) По всичко личи, че на върха на "веригата" не е човека, а домашната котка. :)))

Искам да благодаря и на Филип, който подейства като катализатор за този пост и да ви уверя, че ще има поне още един! :))) Обещала съм, а и Главите за съжителството с "Проблем" са си доста. :)))

Усмихнат ден на всички! :)))
цитирай
34. swetq - проблем???
08.02.2008 10:33
Аз пък има две котки малка и голяма, и честно да ви кажа нямам нито един от тези проблеми. Имам и плъх в клетка и само от време на време трябва да викам по някоя да слезе от барполота и да не му досажда с ръмженето си.
цитирай
35. galinabg - Аз имам два "проблем"-а - Джиджи и Пупи
08.02.2008 15:45
Написаното е абсолютната истина:))))))))
Само да обясня-Пупи е дъщеря на Джиджи.Уговорката с децата беше, че като се родят котенцата ще ги подарим на най-добрите деца в квартала.Да ама Джиди ни роди само едно-едничко котенце....И това предопредели "пробелмите" в къщи:)))))
цитирай
36. kiozna - kiozna
08.02.2008 19:44
mn interesno :)
цитирай
37. veselushka - :)
11.02.2008 08:35
Голям сладур бил този Петко :)))
Поздрави за постинга :) Много приятно за четене :)
цитирай
38. vmitkov - Сещате ли се за вица,
13.02.2008 08:24
дето в един самолет летели разни животни? И изведнъж гарванът започнал да тропа по пода - сиреч прави се на много важен. После едно по едно започнали да тропат и другите животни - и те се правели на важни. Докато най-накрая слонът от тропане продънил пода на самолета и всички животни започнали да падат през дупката. Тогава рошавата гарга ги попитала що се правят на важни като не могат да летят?

Та и аз като гаргата ви питам: Като нямате къща с двор, а живеете в апартаменти, що се правите на интересни? Не знаете ли, че всяко животно иска да яде всеки ден? Не знаете ли, че всяко животно има нужда от движение, което силно се ограничава в един апартамент? Между впрочем това важи дори и за човека.

А после животното ви било проблем!!!

Аз гледам котки от 20 години и имам подобни проблеми само когато ги допусна в къщата. За това ги държа на двора - което оцелее. Аз само ги храня - когато има и каквото има. Ходенето на море изобщо не ми е проблем заради котките - просто ги оставям на самоотглеждане. А когато искам някоя котка да ми помърка, си хващам една за врата и почвам да я галя и тя ми е благодарна, че е влязла в къщи.

Тъй че за всеки проблем има решение. Въпросът е да го намерите!!!
цитирай
39. bizcocho - vmitkov
13.02.2008 08:28
dobre,4e sam 4ovek,a ne kotkata ot dvora ti!
цитирай
40. juliannikolov - :))))
13.02.2008 10:46
Познати са ми тези изживявания:)))
От 12 години неизменно имам проблем вкъщи, а в последните 5-6 даже са два :))))
Животът е така устроен, че когато обикнеш някого винаги имаш проблеми, налага се да се разделиш с някои от старите навици и да придобиеш нови, да се съобразяваш с другите, но в замяна на това получаваш радостта, която те ти носят...
Обичам ги тези мънички пухкави проблемчета, нищо не може да ме утеши и успокои в момент на тъга като тях, затова и не съжалявам когато към 7.00 сутринта нещо почне да ми мяука на главата - ставам със затворени очи, пълня купичката с храна и след това лягам да си доспивам, а когато пък се налага да се събудя рано не се притеснявам - знам, че имам най-безгрешния будилник на света:))))))))
цитирай
41. dinka - Другарю vmitkov,
13.02.2008 14:50
Ако можеше Бриджит Бардо да прочете написаното по-горе... Нямаше една котка да остане в махалата, дето ви е къщата...

Що се отнася до Петко Фон Клостервизен - на него му се полагат около 100 кв.м. площ за тичане, скачане, премятане и т.н. Ако сравним тази площ с минималната по закон, може да се каже, че нашия аристократ наистина живее като лорд, защото разполага с 10 ПЪТИ повече пространство от това, което е по закон. :)
цитирай
42. eleni - хахахаххах
14.02.2008 21:54
признай си моля те - чела ли си "Автентичната котка" на Тери Пратчет или всичкото ти дойде отвътре?:)

Моят Проблем е отчетливо мъжки котарак озовал се вкъщи точно по описания от теб начин. Единственото, което напоследък го спасява от сготвяне с грах е онзи начин на мъркащо и усукано спане - позата е трогателна и всеки път спасява кожата на изчадието опикало къщата на длъж и шир. И е красив, мамка му, пухест, сив, с бяла муцуна, някакъв котешки Бандерас. И по стечение на обстоятелствата се оказа кръстен Мишка:))))
цитирай
43. dinka - За Пратчет и котките
15.02.2008 10:56
Смея да твърдя, че чета Пратчет много преди да го пуснат на Славейков в тираж, подобен на Куелювите книги. Но да не се фукам много.

Книгата съм я чела, притежавам я наравно със всичко останало, но тези които ме познава и са слушал многобройните ми истории за Петко, знаят, че всичко написано по-горе в поста се оповава на личният ми опит. Просто така си живеем :)
цитирай
44. eleni - хех
19.02.2008 00:41
значи да ти кажа - много радвате и двамата:)

И аз съм от древните Пратчетови читатели, а напоследък редовно препрочитам това за котките, поради факта, че този вкъщи става все по-автентичен и по-автентичен. Любимата ми сценка е следната:
Жално мяучене зад вратата. Отиваш да отвориш, понеже е сърцераздирателно, нали. Отваряш, очаквайки да видиш котенцето в краката си. Нищо подобно. Котенцето межувременно се е ускорило вертикално и в момента на отварянето на вратата виси във въздуха на нивото на очите ти (което при моите 1.78 си е постижение) с вид на разярена летяща катерица. Не знам как го прави, но съм сигурна, че докато не го гледаме, тайничко прелита по коридорите. Да не говорим, че редовно се оказва някъде, където няма как да е влязъл. Типична Котка на Шрьодингер...
цитирай
45. анонимен - Относно котките...и...
03.03.2008 15:17
Попаднах съвсем случайно на това място. Харесвам котките и се зачетох в постингите.
Съжителствувам с котки от преди 30г. Ще опиша три случая.
Бях доста болен. На легло. Имахме някоко котки. Може би 7 или 8, но един черен котарак се беше превързал доста към мен. Всеки ден идваше при мен на леглото Но един ден много ме изненада, когато искаше да влезе с мишка в уста при мен. Дигна се голяма пушилка дали да го пуснат, но аз настоях. При влизане котката остави мишката на пода под главата ми. Поигра си, помърка си както обичайно при мен и после пак на двора. Така няколко пъти ми е донасял, я мишка, я птица дори малко змииче.
Добрата котка никога не напада домашни животни. Гледах фазани на двора. Малките фазанчета все намираха дупки в мрежата и излизаха от клетката. Нито веднъж не е имало случай да бъде изядено малко фазанче или пиле.
Всяко лято майка ми разточваше някакви тестени кори големи около 50-60 см диаметър, които поставяше на слънце да изсъхнат една до друга. Всички се чудехме как нито една котка не стъпи върху тях дори веднъж, а ако някое друго животно от домашните попаднеше пред къщата не само, че стъпваше от горе, но си и похапваше.
Проблема с отсъствието за котките не е проблем, защото те могат без човек да оцелеят.
Разбира се, че котките имат и отрицателни качества, но те са най-вече, когато ги разглеждаме като заразо носители.
Не искам да обидя никой, но по-добре човек да си прегледа навиците и капризите и тогава да мисли за каквато и да било симбиоза, вместо тарикатски да анатемосва...
цитирай
46. dinka - В отговор на No. 45
04.03.2008 11:47
Като малка винаги мъкнех вкъщи животинка след животинка. Дори веднъж си напълних пликчетата с жаби и така се прибрах за ужас на цялото ми семейство, но котките са ми огромна слабост. Всичко написано по-горе не е анатема, а малко по-забавно предлагане на случките, които може да ядосат неопитните съквартиранти на котки.

Петко е голяма моя слабост и за нищо на света не бих го изхвърлила на същата тази улица, от която го прибрахме. Дори и на цената на отхапан пръст или цяла ръка. ;)))

Усмихнат ден! :)
цитирай
47. анонимен - Sev - И как да не ги обичаш?!
27.03.2008 00:50
Моя Проблем е на половин година и вече се чудя как ще доживеем следващите 8-9... Инак не бих си го заменила за нищо на света де. Нищо че падна от терасата два пъти и всички комшии вече го познават. И че нападна подло в гръб фикуса, подарен ми от свекървата... пред очите й:). И че понякога ни носи кренвирши в леглото... демек той сервира закуската... И че ми рестартира лаптопа, понеже сяда отгоре му, за да си топли дупето... Списъка е безкраен, но си знам че всеки, който има в къщи подобрен проблем, ще се съгласи - струва си.
И btw моя пък се казва Пурко. Лека
цитирай
48. dinka - Sev, за скоците от терасата...
27.03.2008 22:09
Нашия скочи 3 пъти, като последните два бяха в разстояние от една седмица. На второто скачане, в един обилен дъжд, беше повод да се запознаем и ние с едни от съседите. Много симпатични млади хора, на които им отнесохме два дни по-късно нещо за пийване и хапване... Един вид за тяхно и за здравето на Петко. Поздрави на вашия Пурко. :)))
цитирай
49. thedarkangel1977 - в отговор на 31. браво че се грижиш за ...
29.04.2008 01:42
в отговор на 31. /http://danel.blog.bg/ /
браво че се грижиш за толкова душички, намерени на улицата :)
цитирай
50. анонимен - Emi hubavo e no az va4e imam.
22.06.2008 17:04
Emi hubavo e no az va4e imam.
цитирай
51. анонимен - Valia
22.06.2008 17:07
Kato vidq niakoe kote na ulicata bezdomno mi stava mnogo jal za nego.I napravo mi ide da se razpla4a.
цитирай
52. анонимен - за мъркащите Проблемчета
06.08.2008 18:14
и аз си имам две вече 10 годишни Проблемки:)))и сега не мога да отида на море,защото няма на кого да ги оставя,пък и честно казано ще ми липсват:( от няколко дни си мисля дали пък да не ги взема с мен-кротки са,не си острят ноктите в мебелите,постоянно спинкат и папкат,имат си хигиенни навици,но....дали ще си намеря хотел или квартира,където да ме приемат с двете добиченца???
цитирай
53. placebo - ...
05.06.2012 22:55
Моите два мъжки Проблема нямаха емоции с кабелите. Нямат проблем да се забавляват сами по цял ден. Обичат гостите и всичко живо, с изключение на любимото ми растение. НО ДНЕС. Прибрах се след дълъг изморителен ден, оправях квартирата и най-накрая разбрах защо ми намирисват толкова зле обувките. Те просто са решили, че гардероба ми е най-подходящото място за малка нужда. Излях тонове препарати, изгорих няколко ароматни клечици, опръсках си стаята с парфюми, защото освен гардероба, бяха заляли с уханна течност и едното ми легло. Слава Богу, имам две. Легла. Но котаците могат да сложат такъв неочакван и неприятен край на дългия изморителен ден, че най-страшното е, че според мен както и да ги наказвам, те няма да възприемат каква им е грешката. Ей това е най-страшното в съжителството с тези два пухкави малки и нежни ПРОБЛЕМЧЕТА. ...
Сега ги е страх да ме приближат, милите космати топки.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dinka
Категория: Хоби
Прочетен: 993429
Постинги: 131
Коментари: 1856
Гласове: 3975
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031