Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2008 16:19 - Другарю милиционер, респектирай ме с куршум в задника!
Автор: dinka Категория: Новини   
Прочетен: 33857 Коментари: 88 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Преди известно време в един форум, моторист се оплака, че са го спрели с насочен към него пистолет.

Вчера, едно момче бе простреляно от полицай, който искал "да го респектира", защото лапето не му спряло на стоп палката.

В последствие, детето е с дупка в прасеца, а полицията се оправдава, че е бил без нужната категория.

Кой дава право на полицията да стреля на ляво и на дясно по мотористите?

Знае ли другаря, смел и респектиращ ме с куршум в задника, милиционер какви неща може да предизвика с единия му негов респект?

Може да убие мен, спътникът ми, да паднем, да мине камион през главите ни, в който да се набият още 4 коли?

Колко ЖЕРТВИ минимум и максимум ще тежат на съвестта на респектиращия ме другар милиционер?

КОЛКО?


Тагове:   МЕ,   куршум,   Милиционер,


Гласувай:
0



1. zezo - Полицията трябва да употребва о...
05.09.2008 16:38
Полицията трябва да употребва оръжие, където е необходимо. Например преди няколко дни цигани пребиха полицаи. Дали ако бяха използвали оръжие това щеше да стане. И дали циганите щяха изобщо да ги нападнат, ако полицаите не си поплюваха в подобни случаи? Аз мисля, че не. Обаче, уви, както почти всичко у нас, така и полицията ни е сбъркана и вместо да респектират, където трябва, те вадят на умряло куче нож и стрелят срещу деца. За такива си има определение, но ще го спетя, за да не мърся този прекрасен блог.
цитирай
2. jones - Много сте се разпасали
05.09.2008 16:41
"Няма нищо лошо в малко стребла, стига да се стреля по правилните хора".
цитирай
3. rockbul - стрелба
05.09.2008 16:42
мнението не може да бъде окончателно защото не знаем точнокакво се е случило. Първо този майстор на 18 години няма право да се качва на мотоциклет, второ не може и да вози някого защото е неправоспособен и ако някой не го спре може да създаде маса поразии по пътищата. Кофти е да налети на твоята кола в, която е цялото ти семейство нали? като гражданин на България трябва да спазва законите на държавата и да се подчини на полицая и да спре, а не да го псува и да форсира демонстративно. Добре ,че полицая го е прострелял с гумен патрон. Аз живея в испаноговоряща страна. Тук полицията стреля с истински крушуми. Всички се кефат на реда и липсата на престъпници и никой не съди полицията. След като е решено от обществото полицаят да носи оръжие и да го използва то той това ще прави.
цитирай
4. dinka - rockbul, не си прав
05.09.2008 16:49
18-годишните имат право да карат мотори до определена кубатура. Категорията е А1. Простено ти е, защото не живееш в България и не знаеш законите.

zezo е прав, че в дадени случаи се стреля за РЕСПЕКТ! По движеща се мишена, която може да умре заради сблъсък с предното стъкло на автомобила ти, в който е цялото ти семейство, защото другаря МИЛИЦИОНЕР е решил да стреля по него.

Предполагам си карал колело и знаеш какво може да предизвика лай на куче до крака ти.

Сега си представи какво може да предизвика дупка в прасеца ти.

И НЕ МИ КАЗВАЙ, ЧЕ ПОЛИЦАЯ Е ИМАЛ ПРАВО ДА СТРЕЛЯ ПО МОМЧЕТО, ЗАЩОТО РЕАЛНО НЯМА ТАКОВА ПРАВО. Никъде в ЗАКОНА и в ПРАВИЛНИКА ЗА ПРИЛАГАНЕТО МУ не пише, че оня може да си извади пищова, за да покаже колко му е голяма ПИШКАТА!
цитирай
5. анонимен - Динка,
05.09.2008 16:51
може ли да дадеш линк или нещо от сорта с официална информация по случая?
За момента ще запазя мнението си за мотористите като активен шофьор.
Но от това твое текстче е смешно да се правят констатации и изводи за това, което точно се е случило.
цитирай
6. dinka - Тук пише хронологически
05.09.2008 16:53
http://www.focus-news.net/?id=n1032948&chain=1
цитирай
7. анонимен - Благодаря,
05.09.2008 17:03
трудно е според мен да се каже, кой крив, кой прав в случая. Както е безумие да не се спира на полицейска палка, така не е и правилно да се стреля по моторист.
цитирай
8. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
05.09.2008 17:09
Nikyde v zakona go nqma...a trqbva da go ima. Shtot ako go imashe dosta hora shtqha da se zamislqt predi da zaobikalqt spusnata policeiska palka. kakto i predi da se kachat izobshto na motocikleta ili kakvoto tam reshi.
Shte se blysne? Shte se prebie? Zaradi dupkata v praseca... Ami da se ubie mamicata mu mrysna, da se ubie sam, zashtoto ako prodylji po ulicata moje da ubie 20 drugi karaiki nepravilno.
A ti kakvo ochakvash d anapravi policaqt? Puska stop palka, momcheto ne se podchinqva, a dava gaz...che toi moje da nosi v sebe si 10 kila droga primerno. ili da nosi pistolet mamka mu. I policaqt kakvo trqbva da napravi? Aaa, e, toi dade gaz i zamina, karai da vyrvi...Taka li? Aman.
цитирай
9. dinka - voinyt
05.09.2008 17:17
Предубеден/а си само защото е на мотор. Ако милиционера бе стрелял по човек в кола и го бе ранил? Така ли щеше да говориш?

И още нещо - покажи ми статистика за последните 5 години в която е посочено ТОЧНО колко са НЕВИННИТЕ ЖЕРТВИ от катастрофи с мотори и колко са тези, от катастрофи с автомобили.

Предполагам, че съотношението ще е 1 към 3000, ако не и по-голямо
цитирай
10. sis - Динка,
05.09.2008 17:31
а ти не си ли предубедена, точно защото е бил с мотор.
Ако на улицата те спре полицай, и ти започнеш да бягаш, и ако той не може да те стигне бягайки /аналогично с полицейските си коли не могат да хванат мотоциклет/ и по теб ще стреля полицая. Въпреки, че може да те убие, или ти падайки на пътното платно с тялото си можеш да предизвикаш катастрофа с рейс и цистерна и да загинат десетки души.
Че нашите полицаи не са "цвете" не са, но и ние си позволяваме доста своеволия с тях.
цитирай
11. dinka - sis
05.09.2008 17:35
Полицаите могат да спрат моторист, ако пожелаят. Случвало се е, можело е и в този случай да стане.

Ако са искали да го спрат, защо не са тръгнали да го гонят след като са му надупчили задника? ЗАЩО?

Ако полицай ИСКА да спре някого - ще го спре. Има си начини и те ги знаят много добре! А ако иска да си покаже колко му е голяма малката работа - ще стреля.

Да сте чули полицай да е стрелял по мутра, за дето не му е спряла на палката? Ще стреля, ама докато го прави ще се насере от страх.

И още нещо:

ЗАЩО ГЕРОЯТ МИЛИЦИОНЕР НЕ Е КАЗАЛ ВЕДНАГА, ЧЕ Е СТРЕЛЯЛ ПО МОМЧЕТО, А Е ТРЯБВАЛО КОЛЕГИТЕ МУ ДА ПРАВЯТ РАЗСЛЕДВАНЕ, ЗА ДА СТИГНАТ ДО НЕГО? Това не е ли ненужно хабене на парите, които плащам като данъци в тази държава?
цитирай
12. vesistefanova73 - А, дали е случайно...
05.09.2008 17:56
"Впоследствие се изяснило, че М.Я. не притежава свидетелство за правоуправление на автомобил." Мислите ли, че случайно е написано, че не притежава свидетелство за АВТОМОБИЛ?!? Аз на случайности в официални изявления нещо не вярвам...И между другото, на вниманието на всички мотористи: От 1 месец от КАТ редовно спират мотористите в София...( разбраха, че повечето карат без категория А). Преди с години не ги спираха. Изкарайте си категория, щото да не ви погнат и вас...Поздрави! То и аз вече на мотор ще се придвижвам в София ( защото с кола вече не става), ама първо ще си взема категория.
цитирай
13. mitternacht - ...
05.09.2008 17:58
Има държави, където полицаите изобщо не притежават огнестрелно оръжие, но там има и респект към закона.
Всичко е до манталитет, и до това, че куките там не са боклуци.
цитирай
14. sis - за "мутрите"
05.09.2008 18:04
си права.
Фактът, че след това не са последвали мотоциклета съм го пропуснала.
Дано все по-рядко се случват подобни неща. А ако се случват, да си отнасят последствията. И двете страни.

:):):)
цитирай
15. анонимен - Според мен добре е постъпил друг...
05.09.2008 19:07
Според мен добре е постъпил другарят милиционер / полицай. Всеки водач е длъжен да се подчини на стоп палката. По този начин момчето на момчето ще му стане ясно, следващия път какво трябва да направи като види стоппалката. По добре с дупка в прасеца, отколкото с в най-добрия случай без ръка, крак, далак, а в най лошият( който не пожелавам на никого) без глава или в дървено пардесю. След това ще се вайкате защо полициятна не го е спряла.
цитирай
16. dinka - g-n Anonimen
05.09.2008 19:18
Не зная дали сте прочели цялата информация, но не сте прав. Полицай, който те спира (или прави опит да те спре) за да те провери по Закона за Движение по Пътищата НЯМА ПРАВО да те стреля! Еле па на месо!

За справка - Правилник за Прилагане на горния закон!

В случая полицая не е спрял хлапето, както се вижда. Не стига това, но дори не си признава, а колегата му, който е бил на патрул с него го прикрива, че е стрелял.

Колкото законово право е имало хлапето да кара без нужната категория, толкова законно право е имал и полицая да стреля по него. Изводите - предполагам сте големи хора и можете да си ги правите сами!
цитирай
17. анонимен - Със стоп патрон е стрелял по него. ...
05.09.2008 19:40
Със стоп патрон е стрелял по него.Може и да не му е пуснал кръвчица.К'во ревете? Който се прави на мъж,после пищи като пyтka! Пздравления за точния мерник на полицая и по-често да посяга към кобура!
цитирай
18. dinka - Анинимен No. 17
05.09.2008 19:44
Искате да кажете, че подкрепяте използването на НЕЗАКОННИ мерки от страна на полицията, за да се накарат хората да спазват закона?

Ако не му беше пусната кръвчица, детето щеше ли да е 2 дни в Пирогов? т.е. ПРИЕТ ПО СПЕШНОСТ?
цитирай
19. анонимен - Коя мярка е незаконна ? Респекта ли?
05.09.2008 20:09
Коя мярка е незаконна ? Респекта ли?
цитирай
20. dinka - В дадения случай
05.09.2008 20:59
СТРЕЛБАТА!
цитирай
21. artanis - Аз бих
05.09.2008 21:12
респектирал полицията като гласувам за някой, който й намали бюджета и осъществи масови съкращения на некадърни полицаи - олигофрени с огнестрелни оръжия.

приятна петък вечер и take care:
цитирай
22. анонимен - ама че респект...
05.09.2008 23:11
голям респект е всял тоя полицай-много е мислил в случая...по скоро е накарал момчето да го намрази, нали не е успял да го убие...то и момчето също много е мислило, предизвиквайки полицая...еми развоя на събитията също всява респект, но най-вече от това да си покажеш тиквата по българските улици
цитирай
23. valsodar - На стоп-палка се спира !
06.09.2008 01:30
И ако не се спре, имат си процедури да те спрат в т.ч. и употреба на оръжие, ако ситуацията го изисква.
Друг в въпросът, дали конкретната ситуация го е изисквала и дали няма превишаване на правата, но за това си има военна полиция и прокуратура.

И на мен ми се е случвало да ни догонва полицейска кола с извадени пистолети през прозореца, насочени към нас, но това си е друг случай , преди доста време в студентски град.

Е, после ни се извиняваха и ни черпеха с курабии...
цитирай
24. анонимен - В подрепа на анонинимен No. 17
06.09.2008 08:03
Уважаема dinka ,
Нормалното според мен би било въпросът който поставяте в антрефилето да бъде: “Кой дава право на това момче да управлява МПС , след като няма свидетелство за правоуправление и да не се подчинява на органите на реда?”, а не : “Кой дава право на полицията да стреля на ляво и на дясно по мотористите?”.
Замислихте ли сте се уважаема dinka, преди да се възмутите от екрана на компютъра спрямо гадните ченгета, че това добро и “невинно момче”, можеше да блъсне евентуално вашият баща, майка, брат или сестра?
Много би ми било интересно тогава, какво бихте написала уважаема dinka? Вероятно : “Защо ченгетата спят и не си гледат работата?”
Преди да бяхте започнала да се възмущавате уважаема dinka, да бяхте се поинтересувала каква е разликата между боен и стоп патрон. Предназначението на стоп патрона уважаема dinka, е точно да внесе респект.
Ако знаехте каква е разликата между боен и стоп патрон, не бихте написала подобна глупост от рода на: “В последствие, детето е с дупка в прасеца”. А “Знае ли другаря, смел и респектиращ ме с куршум в задника, милиционер какви неща може да предизвика с единия му негов респект?” е меко казано (без да ми се обиждате) ваша фантазия свързана с аналния секс, но тя няма нищо общо с уважението ви към закона (колкото понякога и несъвършен да е той).
Мдааа...Такива ми ти работи относно милиционерите/полицаите и “децата”, седнали без книжка на мощните мотори и респекта уважаема dinka....
цитирай
25. dinka - Господин анонимен No. 24
06.09.2008 10:40
Аз фантазии за секс нямам, защото не ми липсва. Ако вашата асоциация е такава - Зигмунд Фройд има какво да каже по въпроса.

Няколко пъти написах, че не защитавам въпросния младеж, който няма право да управлява въпросното МПС по закон.

Никога и по никаква причина не съм нарушавала Закона за Движение по пътищата, защото го познавам добре и гледам да си го припомням, когато се въвеждат нови и нови поправки в него. Ясно е, че той е полезен и доста логичен, ако се наеме някой да търси логика в него.

Дори и в израза: "движение назад в обратна посока на път без предимство".

ЗМВР ЧЛ.72 ,АЛ1 ,т.1 и т.2
При изпълнение на служебните си задължения полицейските органи могат да използват физическа сила и помощни средства само ако те не могат да бъдат осъществени по друг начин при:

1. противодействие или отказ да се изпълни законно разпореждане;

2. задържане на правонарушител, който не се подчинява или оказва съпротива на
полицейски орган;

Обърнете внимание на: "само ако те не могат да бъдат осъществени по друг начин"

В случая други начини за спирането на младежа е имало, но очевидно този милиционер не е иска да го спре, а да го РЕСПЕКТИРА.

Благодаря, но това в Закона за МВР и в правилника за неговото прилагане го няма.
цитирай
26. анонимен - Е какви начини е имало да го спре?
06.09.2008 11:03
Да настигне мотора с астричката?
цитирай
27. dinka - Има си начини, има си начини...
06.09.2008 11:15
Преди месец спряха един такъв, като този с показна гонка и с много големи потупвания по рамото за полицаите, които се включиха в нея.
Защо тогава не стреляха по онзи моторист, който "преследваха" през цяла София?

Защото са искали да го спрат.

В този случай милиционерчето е махнало с палчица, лапето не му е спряло и той "ЗА ДА ГО РЕСПЕКТИРА" - стреля по него.

За един гол респект... А не за да си свърши работата...
цитирай
28. artanis - смятам, че
06.09.2008 11:30
момчето трябва да съди полицая в България, а след като загуби делото (защото ще го загуби), да съди България в Страсбург. Който иска да респектира, трябва да си плати или поне на който е респектиран, трябва да бъде платено.

Бих искал да използвам случая да насоча вниманието към Съединението на България, поради което българските полицаи имат право да респектират и в Пловдив.

поздрави:
цитирай
29. dinka - artanis
06.09.2008 11:34
Честито Съединение! :)

p.s. Какво имаш предвид, като казваш, че и на полицаите в Пловдив им е позволено да респектират?

p.s. 2 :) Схванах...
цитирай
30. анонимен - До Многоуважаемата dinka
06.09.2008 12:16
Многоуважаема dinka,
Държа на мнението си, че не сте права и сте написали пълни глупости в антрефилето си, а и в коментарите си след него.
В цитирания от вас член и точки от ЗМВР:
ЗМВР ЧЛ.72 ,АЛ1 ,т.1 и т.2
При изпълнение на служебните си задължения полицейските органи могат да използват физическа сила и помощни средства само ако те не могат да бъдат осъществени по друг начин при:

1. противодействие или отказ да се изпълни законно разпореждане;

2. задържане на правонарушител, който не се подчинява или оказва съпротива на
полицейски орган;

Многоуважаема dinka,
След като сте толкова навътре със ЗМВР, посочете ми други членове, алинеи и точки във въпросния закон, които да се споменава, че полицай може да използва алтернативни помощни средства като например:
-Респектираща целувка с нарушителя
-Почерпка с кафе, боза и пасти в най-близкото заведение в района
-Респектираща фотография за спомен с нарушителя

Също ви благодаря многоуважаема dinka, но това в Закона за МВР и в правилника за неговото прилагане го няма.

Мдаааа...Такива ми ти работи многоуважаема dinka. Скромно бих си позволил, да отправя еди съвет към вас:
Вместо да чешете с пръстчетата си клавиатурата и да се занимавате с неща които не са ви много ясни – почешете се на друго място което ви сърби.
цитирай
31. анонимен - В нормалните страни към които сме се ...
06.09.2008 12:25
В нормалните страни към които сме се насочили гражданите освен права си имат и ЗАДЪЛЖЕНИЯ. В тези страни дори НЕ СИ И ПОМИСЛЯТ да не се подчинят на стоп палка. При нарушаване на закона, защото неподчинението е точно това трябва да се понесат последствията. Именно затова е тази война на пътя заради самозабравили се "състезатели". Може би наистина да е имало друг начин да бъде спрян, но в краяна сметка полицията трябва да се уважава. Причината за този инцидент е мотоциклетиста. Действията на полицията са следствие на неговото поведение на пътя. След толкова яростна защита на младежа не чух и една дума за това, че той е ВИНОВЕН че не е спрял. Ако спазваш закона и ти нарушат правата може да съдиш държавата, но не и ако ги погазваш.
цитирай
32. dinka - Aнонимен 30
06.09.2008 12:35
Кой по-точно ме съветва да се чеша там дето не ме сърби? Някой важен анонимен трябва да е...

Законите за МВР и всички правилници и т.н. ги има на официалният сайт на министерството. Можете да си ги намерите сами и да си ги прочетете, ако имате такова желание.

Анонимен 31 - постарайте се да прочетете всичко по темата преди да спамите. Не зная какво не сте чули, но очевидно нищо не сте прочели.

цитирай
33. анонимен - Динка, факт е че моториста НЕ СЕ Е ...
06.09.2008 12:41
Динка, факт е че моториста НЕ СЕ Е ПОДЧИНИЛ на полицай. Това ли поведение защитаваш? Отговори само с да или не дали одобряваш тази негова постъпка...
цитирай
34. анонимен - dinka,
06.09.2008 12:47
predi da vadim kakvito i da e paragrafi v pravilnika na policiata, hubavo e i da izvadi6 i zadyljeniata na vodachite na MPS. Te sa dlyjni da sprat na spot palkata na policiata. Taka 4e ne mi govori za niakavi napu6eni prava. Aman ot takiva za6titnici. Ili spazva6 zakona ili boi. Ina4e niama opravia po pyti6tata.
цитирай
35. анонимен - До Многоуважаемата dinka 2
06.09.2008 12:55
Многоуважаема dinka,
Мога да си представя какъв смях ще падне в съдебната зала с вас, ако сте адвокат на "нещастното дете-моторист" без книжка.
Ха-ха-ха-ха....:))))))

цитирай
36. анонимен - Аз съм за твърди мерки срещу нарушителите!
06.09.2008 13:59
Не може на 18 години да нямаш респект към полицията! Утре няма да спреш на знак Стоп, вдругиден на червен светофар. Това ли защитавате Динка? До гуша ни е дошло от такива ефета. Редно е да знаят, че законите важат и за тях и аяко ги престъпят ще има последствия. Не бъркайте демокрацията с анархия.
цитирай
37. анонимен - Не може заради това, че не си спрял на ...
06.09.2008 14:24
Не може заради това , че не си спрял на палката на полицай наказанието да бъде прострелване. За всяко престъпление трябва да си има и адекватно наказание. В случая наказанието не е адекватно.
цитирай
38. dinka - Не съм адвокат на никого. Не ми е това работата
06.09.2008 19:23
В случая осъждам непремислената реакция от страна на полицай, като в никакъв случай не съм си помислила нито да защитавам лапето, нито да слагам всички полицаи под общ знаменател.

Говорим само и единствено за конкретния случай, в който неправоспособен 18-годишен не спира на стоп палка на полицай (възможно е и да се е стреснал - на 18 години помнихте ли какъв акъл сте имали?)

Полицая, вместо да направи това, което всичките му колеги правят обикновено - да хукне да го гони, да се обади на колеги да помогнат при задържането и т.н., той вади пищова Макаров и стреля със завидна точност, като след това изобщо не си прави труда да настигне ранения дивеч... Не! Той е щастлив, че си е отмъстил, за дето не са го уважили като милиционер. На него очевидно не му дреме, че този е опасен престъпник.

След което, детето се добира до Пирогов, а Полицията почва разследване, за да разбере КОЙ е стрелял по него...

Кой ли?

Защо смелия милиционер не е казал, че той е стрелял? Защо половината му колеги са се занимавали с безумно разследване, като спокойно и той и колегата му, с който са били на смяна, са можели да спестят някой лев на държавата и в частност на данъкоплатеца?

Защото, за да не кажеш, че си стрелял по някого, който е направил нарушение, значи си се притеснил... Че може да има последици, наказания за превишаване на права и т.н.

Ако аз бях на мястото на този милиционер и в пристъп на ярост, че някой гаден, нагъл моторист се е изгаврил с мен, униформата ми и хранилката (разбирай палката) - поне щях да отида и да си кажа, че съм стреляла. А не да си мълча...
цитирай
39. plamenvetren - :))
06.09.2008 19:36
Извинявам се предварително, но според мене полицията няма никакви права в тази държава за това сме на тоя хал. ИЛИ СПАЗВАИТЕ ЗАКОНА ИЛИ КОРШУМ АМА НЕ В КАРАКЪ И ГУМЕН А НАПРВО В ГЛАВАТА. (престъпници)
цитирай
40. анонимен - До Многоуважаемата dinka 3
06.09.2008 20:14
Едно си dinka знае, едно си dinka бае.
Нито в ЗМВР, нито в Правилника за движение п о пътищата е казано, че на каската или челото на това “добро дете” моториста без книжка е написано - АЗ СЪМ ДОБРО ДЕТЕ И СПАЗВАМ ЗАКОНИТЕ НА СТРАНАТА В КОЯТО ЖИВЕЯ! Полицията е органът, който трябва да следи гражданите на тази страна спазват ли законите и как ги спазват.
Напротив многоуважаема dinka, както вие самата папагалски цитирате ЗМВР ЧЛ.72 ,АЛ1 ,т.1 и т.2.В случая полицаят е човекът който преценява как,кога и по какъв начин ще ползва средствата за респект,обезвреждане и залавяне на нарушителя. Полицаят, а не dinka. Защото в случая това “добро дете” – моториста без книжка е нарушителят.
Цитиране на dinka:
“Полицая, вместо да направи това, което всичките му колеги правят обикновено - да хукне да го гони, да се обади на колеги да помогнат при задържането и т.н., той вади пищова Макаров и стреля със завидна точност, като след това изобщо не си прави труда да настигне ранения дивеч...”

Уверена ли сте, това е точно така както сте го написала многоуважаема dinka, или просто така за спорта си чешете пръстите по клавиатурата?
Многоуважаема dinka, след употреба на оръжие във всяка полиция в Европа и по света въобще, това е стандартна процедура да се направи разследване, защо и как(законно или не) се е наложило да бъде употребено. Ако има нещо нередно съдът след това има думата.
Мдаааа... многоуважаема dinka, в едно гражданско общество има права но има и задължения, които и двете страни трябва да спазват. Струва ми се, че адски некоректно от ваша страна многоуважаема dinka, да коментирате неща в стила: “Една жена в трамвай шестица каза...”.
цитирай
41. анонимен - Ако полицаят беше стрелял по човек, ...
06.09.2008 20:38
Ако полицаят беше стрелял по човек, който краде праскови например от чужд двор, или ако беше стрелял напосоки ей така просто за удоволствие, както често се е случвало, пак ли щеше да го оправдаем ? А правилно ли е да се стреля по движещ се моторист, няма ли опастност така да се предизвика това катастрофа ?
цитирай
42. анонимен - dinka,
06.09.2008 21:46
в усърдието си да защитаваш понякога ръсиш невероятни глупости. Момчето не било спряло щото се стреснало, било само на 18 и т.н. Всеки тук е бил на 18, но на колко им е минало пред ума да не спрат на стоп палка? Истината е, че лапето е нарушило закона и не се е подчинило на полицейска заповед. Сляпа ли сте за черната хроника по пътищата за да защитавате това поведение? Представи си щом сега не се спира на стоп палка, дали този "невинен" моторист би спрял на пешеходна пътека примерно или на червено? Едва ли... Иначе на пътя са нахални и нагли, не спазват правила, карат опасно, а после видиш ли били малки, стресирани и други такива глупости. Що не се стресна като се качи на мотора? Да на нас винаги полицията ни е виновна, а ние никога. Не бих се вслушал в доводите на Динка защото разглежда само едната страна на инцидента.
цитирай
43. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
06.09.2008 22:42
dinka, da imash da vzimash. Izobshto ne sym predubeden zashtoto e s motor. Za tvoe svedenie ot godini sym fen na motorite. Lichno v Bylgariq sym karal chesto takyv i vinagi shte tvyrdq, che motora e za predpochitane pred kolata.
Ne govorq nishto zastatistika. No si spomnqm, che predi 2 meseca 30 godishen s Golf2 BEZ KNIJKA katastrofira otnemaiki jivota na drugi 5ma...Ako imashe koi da go prostrelq po/ rano dali tezi 5ma shtqha da sa myrtvi sega???
Osven tova shibaniqt BG zakon zabranqva na policaite da gonqt s koli motoristite. T.e. toi ako ne strelq nqma pravo da pravi nishto...
I da, chestno kazano podkrepqm policaqt. Vqrno, deistval e nezakonno. No koi v BG deistva po zakon? I dokato policai ne se postaraqt da stresnat narushitelite, te shte si veqt bairqka. Sega kgato horata znaqt, che moje da poluchat nqkyde dupka dali nqma da se zamislqt predi da se kachat na prevoznoto sredstvo i da podminat spusnatata palka??? Evala mu pravq.
V Ispaniq s edin bqgasht motocikletist znaesh li kakvo se sluchi Dinka? Kakto se dvijeshe s pylna skorost prezz Madrid, edna civilna policeiska kola izskochochi ot edna presechka i go ubi na qsto, blyskaiki go stranichno. Zashtoto si e pozvolil da bqga ot policiqta. Zatova tuk na palka vinagi se spira...vypreki, che ispancite sa otvratitelni shofiori.
цитирай
44. shakespeare - А какво би станало, ако това симп...
06.09.2008 22:43
А какво би станало, ако това симпатично момченце, докато бяга от полицията, вземе че се натресе в автомобил с малко дете? И убие детето? Тогава пак ще е виновна полицията, че не са го спрели. Има си закони и трябва да се спазват. Като минаваш между капките - носи си последствията...
Не знам защо, ама винаги се сещам за Максим Ставийски. Ако го бяха прибрали, като го спряха, нямаше да има очернени семейства. Сега пищиш, че полицаят си е свършил работата...
цитирай
45. dinka - voinyt
06.09.2008 23:45
Няма как да накараш едно племе да спазва законите, ако тези, които следят за тяхното спазване не го правят. Точка.

shakespeare Вероятността някой с мотор да убие някой в автомобил е доста малка. По-вероятно е автомобила да причини това на моториста.

Ако детето пострада, значи не е било в регламентираното от закона детско столче. Точка.

На анонимните спирам да отговарям. Все едно си говоря с привидения. Точка.
цитирай
46. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
07.09.2008 00:13
A kakvo stava, ao tova momche na zavoi podnese i motora mu vlacheiki se po zemqta podseche prez krakata 10tina chkashti na spirkata hora? Ne iskam otgovor...
цитирай
47. анонимен - Поведението на полицаите е адек...
07.09.2008 00:37
Поведението на полицаите е адекватно. Във всяка цивилизована държава се спира при сигнал, подаден от полицай. В България всички претендират, че имат права. Ако водача беше спрял, това нямаше да се случи. Аз така зная-никой не може да черпи права от превавомерното си поведение. Законите за за всички и трябва да се а. И към авторката-ако това "момче" управлявайки си мотора си,беше блъснал вашето дете, така ли щяхте да реагирате?
цитирай
48. baletlnetpepas - Ами ако моториста
07.09.2008 01:38
е пренасял хероин и затова не е спрял на полицая? Прав е бил, браво му казвам!
цитирай
49. dorichela - dinka,
07.09.2008 03:12
Много правилно си е постъпил полицая! Стрелял е със СТОП ПАТРОН! Ти ако подгониш моторист с кола какво ще стан? Нали тоя вчерашен пикльо,който дори няма книжка за този мотор или за каквото и да е МПС ще предизвика кой знае колко поразии, докато го хванат? Може да убие невинни хора,заради ГЪЗАРИЯТА да кара мотор без правомощия! Така,че не ми го защитавай! Трябва да се уважава властта, Крумовите закони трябват,иначе нямаме оправия. Заради такива като теб,където защитават "горкото невинно момче,дето го уцелили с гуменото патронче"! Има ли стоп - палка? ИМА. Спрял ли е келеша? НЕ. В нарушение ли е? ДА. Кво да говорим повече. Сега като му бинтоват крачето,трябва и доживот да не вземе книжка тоя ГЕРОЙ!
цитирай
50. анонимен - dinka,
07.09.2008 08:47
когато не ти отърва и спираш да коментираш, нали? Направила си тема и какво очакваш всички да се съгласят с теб? А мина ли ти през ума дали си права? Защото определено не си. Много е лесно да се реве срещу държавата, да се хули полицията, че дори и са ги съдим ако трябва... Защо? Защото приложили сила над самозабравил се нагъл пътен хулиган? Ако трябва ще приложат. Ако трябва и ще респектират, защото такива като "невинното момче" нямат респект от нищо. Нека се поставим и на мястото на полицая. Как да реагира като при подаден знак не спират, а увеличават скороста? Дали като теб той няма да си помисли, че зад каската е едно добро момченце на 18 което се е стресирало от стоп палката и да не го закачаме, че може и да си глътне езика от уплах?
цитирай
51. анонимен - Боже, колко ненормални хора пишат глупости
07.09.2008 08:51

“Преди известно време в един форум, моторист се оплака, че са го спрели с насочен към него пистолет.”
....
“В последствие, детето е с дупка в прасеца, а полицията се оправдава, че е бил без нужната категория.”
...
Кой дава право на полицията да стреля на ляво и на дясно по мотористите?
...
“Знае ли другаря, смел и респектиращ ме с куршум в задника, милиционер какви неща може да предизвика с единия му негов респект?”
...
“Колко ЖЕРТВИ минимум и максимум ще тежат на съвестта на респектиращия ме другар милиционер?”
...

Боже, колко ненормални хора пишат глупости в Интернет, Боже!!!!!!!!!!
Боже, слез по-скоро и си прибери вересиите!
Хахахахахахах:):):):):))))))
цитирай
52. dinka - към ревностните защитници на законите...
07.09.2008 10:09
Другари и другарки, помислете хубаво колко пъти през последната седмица минахте на червен пешеходен светофар и след това съдете постъпките на другите.

Младежа е нарушил правилника, но за него се знае. А за вашите нарушения? Сега не се знае, но утре някой може да разбере... Тогава други анонимни като повечето от вас ще ви хулят и ще ви линчуват без това право в интернет.

Тежко ви!
цитирай
53. анонимен - A kolko ne sa spriali na policai? Mai ...
07.09.2008 10:21
A kolko ne sa spriali na policai? Mai ne sa mnogo nali? Mladeja ne prosto e naru6il pravilnika, a ne se e pod4inil na policai. Az sym 6ofior ot 20 godini i ne sym minaval na 4erveno i mi e pisnalo ot takiva tarikati. ZAKONYT TRIABVA DA SE SPAZVA! TO4KA! NARU6ITELITE SI NOSIAT POSLEDSTVIATA! TO4KA!
цитирай
54. dinka - :)))
07.09.2008 10:27
Никой не го отрича. Трябва. Статистика за това колко не са спирали на палка - не мога да ти дам, но зная, че не са малко. Е, сигурно са по-малко от тези, които спират, но въпросното момче не е единичен случай, а за останалите никога не съм чувала някой да е стрелял по тях...

Пример с подобна ситуация от снощи:

"Снощи към 12ч вечерта видях спрян от 4 патрулки моторист малко преди моста на НДК, там където се събират България и спускането откъм бул.Витоша(не го знам точно как се казва, ориентирайте се). Предполагам и той не е спрял, но са го сгащили и без да стрелят."
цитирай
55. анонимен - Динка,
07.09.2008 10:33
сега всички ли сме виновни, че не сме на твоето мнение? Какво за нашите нарушения? Ние сме виновни за поведението на такива ефета? Значи така можем да оправдаем моториста, че те другите не спазвали правилника. Ама ти много глупости изговори тука. Никой не хули и линчува тука. На всички им е дошло до гуша от пътните вандали и това им е мнението. Не ти харесва? Не пиши тогава такива теми, като не искаш да четеш какво мислят хората! Нормалните хора искат ред и спазване на правилника на пътя. Нормалните хора спират, когато видят стоп палка. Нормалните хора страдат точно от такива като мотористите, а не от пътните полицаи. Нормалните хора не биха защитавали такова поведение на пътя.
цитирай
56. dinka - Някой май е гузен, а?
07.09.2008 10:37
Гризе ли те съвестта? Нека! Утре, заради "леко" твое нарушение може да пострада някой и повярвай ми десетки анонимки, като теб, ще си чешат езиците на твой гръб... Преброй тоягите, които си дал незаслужено на един човек, за да сметнеш колко тояги ще има на твоя след време...
цитирай
57. анонимен - Кой ли е гузен?
07.09.2008 11:00
Аз карам от 20 години и съм изминал стотици хиляди километри И СПАЗВАМ правилника. Да, има и такива които го правят. За това ли да съм гузен? Или май си ти като която се опитваш да отклониш посоката на разговора? Като нямаш аргументи и нападаш хората. Я си помисли... Май гузната си ти в този случай. Може и да не отговаряш...

цитирай
58. анонимен - БАУ
07.09.2008 11:20
Другарката Динка отново написа поредната глупост!?!
Динка, ако търсиш под вола теле, със сигурност няма да намериш теле, а само на вола патката. :)))

Цитирам:
"Снощи към 12ч вечерта видях спрян от 4 патрулки моторист малко преди моста на НДК, там където се събират България и спускането откъм бул.Витоша(не го знам точно как се казва, ориентирайте се). Предполагам и той не е спрял, но са го сгащили и без да стрелят."

Това, че са го спрели за проверка не означава, че е “сгащен”. На полицията това и е работата да извършва проверки. Това, че се е подчинил на стоп–палката, означава, че моториста спазва законите.
Динка, изясни, ако обичаш тезата си. Според теб, мотористите би следвало да се ползват от пълна безнаказаност и когато преминават покрай полицаите, те трябва да им козируват. Когато моториста се пребие или пребие някой друг, за това полицаите трябва да са виновни...
Видях, предполагам, на едно място написаха, казаха ми...
Динка, ако прочета някъде или ми кажат, че ти си лека жена, трябва безусловно да го приема?

цитирай
59. анонимен - Мотористът е виновен разбира се, но ...
07.09.2008 11:28
Мотористът е виновен разбира се, но вината му такава ли е че да се стреля по него ? Щом по такива като него ще стреляме, какво ще ги правим педофилите например ? И по двамата ли да стреляме ? Еми, провиненията им са с различна тежест , нали ? И не е важно дали закона ще се спазва , а доколко справедлив е той ? А същия този полицай, дали в подобни случаи е стрелял по някой скъп джип, който не е спрял ? Едва ли.
цитирай
60. dinka - хе-хе-хе...
07.09.2008 11:46
Анонимката изпитва мазохистично удоволствие да се заяжда, като до момента не съм разбрала дали изобщо има мнение по въпроса. Важното е да се спами. Ако не исках такива мишки като теб да пишат в блога ми щях да забраня анонимните и да изтри всичко написано от теб, но ще го обявиш за диктатура и комунизъм (макар двете неща да се различават доста).

За ваше удоволствие съм ви оставила тук да серете колкото си искате, защото мен не ме е страх да взема метлата и да замета най-големите ви творения, които сте постигали някога през живота си.

Не случайно случката в близост до НДК е в кавички. Цитирам очевидец на дадена ситуация, а за да се стигне до 4 патрулки, хубавецът едва ли им е спрял на стоп палката. Което дава обяснение и на митовете дали полицията гони мотористи или не. Т.е. Гонят ги, когато им изнася.

Мотористите са равноправни участници в движението спрямо останалите на пътя. Това, че такива като теб ни хвърлят в канавките, защото сечете завои или просто защото тази сутрин ви е криво прави ли ви нарушители? Да! Прави ви.

Това, че отнемате предимство, защото не гледате също ви прави нарушители. Това, че не си гледате в огледалата и ежедневно ставате "предпоставка за ПТП" също ви прави нарушители.

До тук нито веднъж не съм сложила всички полицаи под общ знаменател. Говоря само и единствено за един безименен герой, като теб, който е действал неадекватно. Предполагам - това ще се изясни и от разследването, което се води в момента.

На мен полицай никога нищо лошо не ми е правил, защото не съм имала причина. А ти другарю, колко пъти си висял в Дървеница на опашка? Колко акта имаш? Колко точки ти останаха в талона?

Колко примерен шофьор си, че да съдиш така грешките на другите?

А дали съм лека жена? Не, не съм. Тежа сто кила и си тежа на мястото. Ако имаш предвид преносния смисъл - няма как да разбереш.
цитирай
61. анонимен - А Динка, а какво ще коментираш за ...
07.09.2008 12:29
А Динка, а какво ще коментираш за следното :

- изхода на София към магистрала Тракия
- моторист по джапанки и потник
- на задна гума
- с доста над 60 (ограничнието) пердаши покрай КПП-то?

Адски ми е интересно. Случая е действителен от преди месец. Тоя и той явно беше от безсмъртните, дето никой не трябва да ги респектира. И не ми обяснявай глупости кой ще умре, ако мотор с 200 се удари в кола със 120. Колата ще е в канавката, повярвай ми. Мотоциклетиста не го мисля, той като кара с толкоз явно си го търси.
цитирай
62. анонимен - Драга другарко Динка
07.09.2008 12:41
Драга ми другарко Динка,
Откакто съм водач на МПС съм имал съм два акта и за двата съм си бил виновен само и единствено аз. Аз, а не полицаите които са ми ги съставили.
Искрено се забавлявам с такива другарки като теб. Законите обикновено не са написани за такива като теб, а за нас останалите. По няколко пъти на ден ги срещам в автомобилното движение на София и по пътищата на страната. Много забавни другарки сте ми. :)))))
Особено другарките около 20 г. със скъпите лимузини и джипове, които са си ги купили със спестените от закуски пари като ученички. Те разсъждават по същия начин като теб – по милиционерски другарко Динка. Излизат от улица без предимство или най-неочаквано се престрояват на забранено за това място и аз и останалите участници в движението сякаш сме длъжни да се съобразяваме с това. Пълен купон. Когато ги спре не милиционера, а полицаят. Той им е виновен, не те. Ако не ги спре, те рано или късно си намират майстора от някой нещастник като мен - за който са написани законите и за започват възмутени да пишат малоумни антрефиленца в Интернет. И винаги е така – виновен им е законът (полицаят, милиционера, времето, спада на долара, протеста на фермерите, липсата на протест)... Самите те никога не са виновни.
Колкото до това дали сте лека жена или не, не зная другарко Динка. Защити се...: )))))

Анонимния
цитирай
63. thomas - Неадекватно!?
07.09.2008 12:44
Какво според вас трябва да прави полицията, ако някой не й спре? В Америка е ясно - ще те емнат с нещо много по-бързо от твоето собствено возило, ако трябва и хеликоптерно преследване ще ти устроят, и ще си платиш за целия гяволък, чак ще ти съсипят и кариера, и живот. И ако все пак откажеш да се подчиниш, ще си те застрелят като едното нищо. В края на краищата полицията е създадена, за да кара хората да спазват правилата, и да наказва онези, които не ги спазват. Очевидно пикльото, за който Динка говори, е решил да не ги спази. Какво е адекватното наказание според теб, Динка, ако полицаят не е имал друг начин да го спре (колата му е в храстите и рискува да го изтърве, докато му организира преследването)? Намирам, че който е решил да бяга от полицията, трябва да е готов да си плати за това по максимално жесток начин и в това няма нищо нередно. Така че моля те, не пискай за глупости. А лично аз, ако имам тази власт, след последните няколко месеца нощен моторен тероризъм, който съм принуден да слушам от спалнята си, бих заложил на тежка картечница или базука, и то не при опит да не спрат на палка, а само при едно форсиране на двигателя по нормална улица или път! Не съзнаваш ли колко сте отвратителни!? :-)
цитирай
64. анонимен - Динке, ставаш смешна вече
07.09.2008 13:31
като не можеш да докажеш дали си права, поне недей да нападаш детински хората, изразили ясно своето мнение.

айде лек ден от мен
цитирай
65. анонимен - Анонимния се забавлява
07.09.2008 14:18
Анонимния продължава да се забавлява с глупостите написани от другарката Динка. : ))))

Многоуважаема другарко Динка,
Тъй като вие много обичате да давате “примери”, на които сте била “свидетел”, ще си позволя да дам един пример, на който съм бил свидетел аз.
Миналата година на кръстовището пред х-л “Хемус” в столичния кв. “Лозенец”(предполагам, че знаете къде се намира или поне можете да си го представите), двама съвсем “невинни мотористи”, идващи от към НДК-то (нали го знаете: ))) ), карайки самоуверено(като “истински мотористи”) по трамвайната линия, застанаха най-отпред на колоната от автомобили чакащи на светофара. В момента в който светна жълтия сигнал те форсираха моторчетата сякаш на кръстовището имаше патрулка като тази пред която “невинното дете моторист с “дупка в прасеца””, и предприеха завой по ул. “Св. Наум”(бивша “Тр. Костов” по милиционерско време). За зла участ на вторият “невинен моторист” машината му изневери и той падна от нея в завоя. За щастие се отърва без контузии, но моторчето му като побесняла луда крава се качи на тротоара, точно там, където обикновено останалите нормални участници в движението наречени пешеходци изчакват да светне зеленият сигнал за да преминат.
Пак за щастие като по чудо, в този момент там нямаше пешеходци, кръстовището не го пресичаха възрастни хора или майки с бебешки колички, а аз(също за щастие) бях на метри от фаталното място.
Другарко Динка,
Как мислите, дали милиционерът, полицай или както искате го наречете, щеше да бъде виновен ако имаше някой пешеходец в този периметър или моториста, който е над законите (според милиционерското ви мислене) ? Какво пише в ЗМВР или в ПДУП???
цитирай
66. анонимен - Само искам да уточня, че анонимните ...
07.09.2008 14:32
Само искам да уточня, че анонимните сме няколко различни хора с различно мнение по въпроса, малко объркано стана....
цитирай
67. анонимен - Dinke,
07.09.2008 18:41
само не мога да разбера защо хората с различно от твоето мнение трябва да ги обиждаш че ти серат в темата? Трябва специално да се регистрирам тук ли, че да си изкажа мнението? Обидните епитети не правят тезата ти правилна. Напротив показват колко си безсилна да се аргументираш. Жалко за теб. Каква я замисли, а тя каква стана. Уж ще хулим полицията, пък то хората друго мислят... Лошо...
цитирай
68. thomas - Не е до хуленето на полицията
07.09.2008 20:13
На това поведение на Динка в случая му се казва партизанщина - да защитаваш "своите" независимо дали са прави, или не. За съжаление тя просто не може да погледне на ситуацията от гледната точка на нормалните хора, защото сама е моторист и за нея мотористът винаги е прав. Точно както за мен добрият моторист е същото, което е бил за генерал Шеридан добрият индианец.

Между другото, имам спомен, че Динка само преди няколко години много обичаше темите, свързани с безопасността на движението и им отделяше съществена част от привечерното си предаване по Ретро радио. Но междувременно явно вече е минала откъм тъмната страна. Право си го бяха казали в Междузвездните, че тъмната страна привлича силно...
цитирай
69. анонимен - Не дейте да ревете
07.09.2008 20:24
В нормална държава за такова неподчинение дори ще те застрелят.Тук е просто анархия.
цитирай
70. анонимен - Хайде махайте най-после тази пр...
07.09.2008 21:03
Хайде махайте най-после тази простотия от челното място на блог.бг!
Няма нищо по-тъпо да се коментира непълна информация от множество безделници, които нямат необходимата квалификация и интелект, а само си чешат клавиатурите и си разменят поредната глупост.
цитирай
71. siikastation - Не е прецедент
08.09.2008 09:02
http://siikastation.blog.bg/viewpost.php?id=220118 Тук има сходна случка :)
цитирай
72. анонимен - Евала на полицая и да го еба у поли...
08.09.2008 10:35
Евала на полицая и да го еба у полицая. Монго правилно е стрелял по хайманите, но много непртавилно не ги е последвал за да ги арестува. С това се изчерпва темата - полицая е там за да налага закона, ако трябва и с патрони. Но той трябва да налага закона, а не просто да среля. С пълно право той може да те спре, ако не спреш да стреля. Но след стрелбата трябва да те прибере на топло, за да е имало смисъл от стрелбата.
Толкова.
цитирай
73. siikastation - Що ли?
08.09.2008 10:49
Що ли само анонимници защитават малоумните милиционери?
цитирай
74. thomas - @siikawhatever
08.09.2008 11:31
Не забелязах да съм анонимен... Нито чух някой да ми каже защо не съм прав. Особено пък Динка да вземе да се обади... Впрочем аз не забелязах някой да защитава малоумните мотористи...
цитирай
75. анонимен - Че много от полицаите не са стока е ...
08.09.2008 12:22
Че много от полицаите не са стока е напълно вярно. Това обаче не е изобщо причина да не им се подчиняваме, когато искат да ни спрат, нито пък е оправдание за поведението ни на пътя.
цитирай
76. анонимен - @siikastation
08.09.2008 13:43
Щото пък "кака Сиийка" от Плевен не е анонимно.
Хайде да спрем с глупостите, няма да се регистрирам само за да си кажа мнението.

--
Анонимния @61
цитирай
77. giaa - до thomas
08.09.2008 14:26
И аз да се включа, не че има нещо, което да добавя, но поне да споделя защо НЕ си прав!
Първо, не си ти човека, който ще определя кои хора са нормални и кои не, и чия гледна точка е правилна. Само за сведение, 2008-ма година сме, не 1963-та, и това, че твоят мироглед е по-различен от моят, не означава че ти си нормален, а аз не!
Второ, не знам умствените ти възможности, но обобщаващи квалификации "малоумните мотористи", са меко казано, недопустими. Ако целта ти е да обиждаш хората, само кажи, и ти ще бъдеш обиден. Но не виждам ползата от това.
И трето, не смятам, че момчето е било право, но то е на осемнадесет. Не му е простено, но е лесно обяснимо защо го е направило.
Няма обяснение обаче защо защитавате полицая, който трябва да е символ на реда (на реда, не на силата!!!), а в конкретният случай очевидно става въпрос за противозаконна стрелба, че и за опит за прикриването и.

Любопитно ми е, как виждате бъдещето в мечтите си - може би нещо в стил Оруел?
цитирай
78. giaa - И,
08.09.2008 15:11
стига вече всички са раздавали сталинско правосъдие!
Дайте сега да застреляме всички, които някога са били предпоставка нещо страшно да се случи! Дали ще остане поне един жив човек? Всичките, които си умират да използват примера с майка с дете/кола с дете/ колело с дете/ нещо си с дете, никога не са предприемали опасна маневра (ако са шофьори) и никога не са пресичали неправилно (ако са пешеходци), нали? Къде ги тия идеалните, които постоянно съдят околните, защо и къде толкова упорито се крият, че всеки ден по улиците и по тротоарите си е пълно с обикновени хора, които си правят обикновени нарушения?
цитирай
79. thomas - @giaa
08.09.2008 16:16
Точно така, не сме 1963 година и времето на хипарите, безразборния секс и другите видове безотговорност вече е отминало (или поне се е сменило с други извращения). Easy rider е вече само романтичен стар филм. Нормалните навсякъде и винаги са тези, които са мнозинството. Сега нали не искаш да ме убедиш, че мотористите сте мнозинство? А "малоумните мотористи" по принцип го казах в отговор на приказката за малоумните милиционери (не че полицаите са ми идеал за хора, но все пак в случая мога само да поздравя този, който си е свършил работата, за да попречи на нарушител да избяга). Но като се замисля, също така не мога да кажа, че имам особено високо мнение за умственото ниво на някой, доброволно избрал ролята на самоубиец на пътя. Нещо повече, мен не ме интересува особено, че някой е решил да се самоубива - и без това 6 милиарда и половина са прекалено много хора за тази тясна планета - но това, което не мога да приема в поведението на мотористите, е шумовият тероризъм, на който ни излагат ежедневно - дори и ако оставим настрана заплахите за живота на останалите, които творят ежедневно. На чисто емоционално ниво нищо не може да ме накара да не желая тези гнусни самовлюбени същества, които пълнят атмосферата около себе си с шум, агресия, омраза и хаос, просто да изчезнат от лицето на земята - един по един или всички заедно. Убеден съм, че без тях светът ще бъде поне малко по-хубав. Именно с тях на свобода той ми прилича на една антиутопия, пък макар и не в стила точно на Оруел.

И изобщо не ме интересува, че мотористите били по-уязвимите при сблъсък с кола. Не искам както те да ме убиват, така и аз да съм причина за смъртта им. А начинът да са безопасни е само в това да се държат разумно. Само че ако можеха да се държат разумно и консумиращите наркотици, то дрогата щеше да се продава в кварталните супермаркети. Явно и влиянието на моторите върху главите на тези, които се возят на тях, е аналогично, затова и считам, че трябва да бъдат забранени. Крайно мнение, но кой казва, че нямам право (или основание) за такова?

Впрочем, полицията е символ и на реда, и на СИЛАТА. Не напразно на английски терминът е law enFORCEment. И не виждам нищо противозаконно в стрелбата, а ако се окаже такава, значи законът има нужда от ремонт. Напротив, помисли си колко по-страшни могат да са последиците от това хлапето да си помисли, че може да избяга от проверка на полицията. Че то ще стане герой на квартала и ще накара всички около себе си да си помислят, че могат да правят каквото си искат безнаказано. По-добре е подобни възможности да си останат само във филмите за Батман.
цитирай
80. анонимен - Терорист начело на МВР!!!
08.09.2008 18:13
Погледнете темата в този форум:
http://www.voininatangra.org/modules/ipboard/index.php?showtopic=2065&st=0&#entry31097
Там ще намерите много факти, включително снимков материал за новия ГлаДен секретар на МВР Павлин Димитров. Например сътрудничество с турската терористична организация "Сивите Вълци", както и съучастие в тероризъм. Част от тези факти се въртят отдавна из Интернет и досега нищо не е опровергано.
В темата се съдържат още шокиращи факти. Както и в някои от останалите теми в същия форум. Нямам нищо против да ползвате информацията и да я разпространявате.
цитирай
81. giaa - @thomas
08.09.2008 19:14
Тук не е мястото за сериозен спор, но замислете се дали изобщо някакъв въпрос от живота може да бъде третиран толкова едностранно. Крайните решения никога и никого не са довели до нещо добро - примери има бол и в миналото, и в ежедневието ни. Да не искате да ми кажете, че наркотиците са забранени само защото употребяващите им "не се държат разумно", а не заради ефекта им върху здравето, заради сериозните пари, с които са свързани и т.н.? Нищо не е черно-бяло, а ние, като разумни същества би трябвало да търсим някакъв баланс. И безразборната стрелба не е част от него!
цитирай
82. thomas - @giaa
08.09.2008 19:35
Ама ти сериозно ли!? Имам предвид за това защо наркотиците са скъпи... Много ясно, че това е така само защото са забранени и защото разпространението им е много опасно за живота на тези, които го извършват. Ако бяха масова и легална стока, щяха да струват сигурно колкото обикновените цигари. А ако на някой му пукаше само за въздействието им върху здравето на тези, които ги употребяват, просто щяха да ги обложат с акциз (пак като цигарите и алкохола). Причината обаче обществата да не ги приемат като още една вредна стока, е именно във вредата, която употребяващите ги нанасят на останалите членове на обществото. Та същата работа и с моторите - причините да разглеждаме карането на мощен мотор като заобикаляне на законите, които забраняват дрогата, не са една и две, даже от тях може да излезе интересен пост.
цитирай
83. giaa - @ thomas
09.09.2008 01:10
Ама и ти сериозно ли си помисли, че имам предвид продажната цена на наркотиците? Ставаше дума за сериозния бизнес, свързан с производството и разпространението им, от който се изхранват обилно не малко хора, че даже и немалко държави (вкл. нашата). Обаче темата наистина си е за пост, а тук май станахме нахални, така че ще се преместя в моя блог, и благодаря на dinka за търпението и поздрави за позицията й.
цитирай
84. анонимен - Thomas, причината обществото да не ...
09.09.2008 01:24
Thomas, причината обществото да не приема нркотиците изобщо не е в това, че наркоманите нанасят вреди на обществото. Един наркоман вреди в много по-малка степен, отколкото един алкохолик. А алкохола се приема от обществото, нали? Тютюна не е по- малко вреден от марихуаната, но като те хванат с марихуана, ако решат веднага те вкарват в ареста, такъв е закона в България.
цитирай
85. thomas - @giaa
09.09.2008 04:21
Ама той затова е "сериозен бизнес" - защото има търсене, а предлагането се ограничава чрез регулации. Но не си мисли, че го поддържат в умишлено нелегално състояние само за да печелят повече (онези, които се занимават с него или пък държавите, които го "облагат" за свое облагодетелстване). Нелегален е само защото "клиентите" му са опасни за останалите и крайно безотговорни - и когато практикуват любимия си порок, и когато нещо им пречи да го практикуват. Колкото повече описвам наркоманите, толкова по-ясно си представям как мотористите чудесно пасват на това описание.

@анонимен 84
Ако искаш просто да спориш без доводи, какво мога да ти кажа... Един наркоман вредял по-малко от един алкохолик... Колко пъти алкохолик разбива кола или апартамент, за да си набави пари за поредната бутилка? А марихуаната е общоизвестно, че е официалният вход към онези наркотици, заради които си готов на всичко, за да ги имаш. Ето, пак усещам, че все едно говоря за мотористите... и те са готови на всичко, само и само любимото им занимание да бъде признато за безопасно, непречещо на останалите и съкровено нещо, от което никой няма право да ги лиши...
цитирай
86. анонимен - От 84-ти -Thomas, имам доводи ра...
09.09.2008 21:13
От 84-ти -Thomas, имам доводи разбира се, просто темата на този постинг не е за наркотиците, иначе бих се включила по - активно. Между другото , да разбиваш кола да не би да е по-вредно от това да пребиваш жена си през ден, визирам някои алкохолици ? А колко катастрофи са причинени от пияни и колко от наркомани ? Факт е, че проявяваме двойни стандарти в отношението си към наркотиците, като толерираме други “ легални” дроги . Това , дали употребата на марихуана е предпоставка за употреба на силни дроги е спорно, няма еднозначно мнение на специалистите, смята се, че при нея не се наблюдава физическа зависимост. А що се отнася до кражбите – наркоманите крадат, да., но след като са обрали всичко от собствените си къщи./ темата за кражбите им е просто неизчерпаема /. И трябва ли за всяка кокошкарска кражба вестниците да ни уведомяват, че е извършена от наркоман, който бива веднага обявен за дилър.
Обществото не би трябвало да приема наркотиците, понеже те вредят на здравето и психиката по принцип, а не защото наркоманите нанасят вреди. Признак на престъпно невежество от страна на законодателите и обществото е, да затваряме наркоманите в затворите. Друг е въпроса дали наркотиците трябва да се легализират. Но за това друг път. Надявам се Dinka да ме извини, че коментирам тук друга тема..

цитирай
87. dinka - Ето на това се казва осиране на тема...
09.09.2008 22:34
Някой питаше по-горе какво е осиране - ето това е.

Не бих си променила позицията. По никакъв начин. Другаря милиционер е стрелял за да докаже колко е голям, а не за да си свърши работата. Ако искаше да си я свърши - след стрелбата щеше да гони дивеча, както вече писах по-горе.

Че лапето не е спряло на палка - не е и по този начин е нарушил закона.

Но, ако си на 18, качил си се на мотор без книжка и някой полицай тръгне да те спира какво ще си помислиш първо: "Баща ми ще ме пребие от бой, ако разбере" или "Ще стана герой на селото"...

И двамата не са постъпили както трябва, но единия се е поувлякъл малко.

thomas, има мотористи и мотористи, както има пернишки голфиве с надпис Ремус и други. ЗА справка и сравнение, един голф може да вдигне много повече шум от най-напилената и с най-шумните гърнета пистарка. Най-малкото, защото последната няма озвучаване на Тояга. Разбираш ме, какво имам предвид.

Карам колело, автомобил и мотор. Трите превозни средства са изключително различни като поведение и управление, но се съобразявам с възможностите на всички. Ако карах камион (дай-боже някога и C категория) пак щях да се съобразявам.

Това би трябвало да отговаря и на питанката ти дали съм премината от тъмната страна. Не, не съм, но за разлика от теб познавам поне 3 от многото страни на монетата.

И не, не е партизанщина, защото и сред тия на две колела има доста измет и повярвай ми - много от тях работят в милицията!

А сега забранявам коментарите, защото наистина ми писна от изливането на злобна родна слюнка по някой, който се е опитал да изкаже малко по-различно мнение от това на масите.

p.s. Това, че мнозинството е с нормално мислене означава ли, че нормалните слушат чалга? Защото те са най-голямото мнозинство в тая държава...



цитирай
88. mopse - Четох, четох...
19.12.2008 23:03
и се отказах, защото е ясно - никой общо взето не разбра авторката, какво я възмущава, защото единственото, което ги вълнува е да се хвърлят да коментират ужасните, бандюги мотористи (индиректно, но абсолютно целенасочено). Нали съзнанието на масата е изтъкано от предразсъдаци, не се учудвам от коментарите.

Ех, с новия сезон ще се яхна и аз на моето двуколесно златце и дано нямам тежки срещи с неразбрани люде...

Поздрави!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dinka
Категория: Хоби
Прочетен: 996051
Постинги: 131
Коментари: 1856
Гласове: 3975
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930