2. radostinalassa
3. leonleonovpom2
4. kvg55
5. varg1
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. sparotok
9. mt46
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. deathmetalverses
14. samvoin
2. radostinalassa
3. lamb
4. vesonai
5. hadjito
6. manoelia
7. mimogarcia
8. samvoin
9. bateico
10. sekirata
от дата: 22.10.2014 г.
Необходими продукти:
20 средни картофа (приблизително еднакви по размер)
350 - 400 грама кайма по ваш избор
1 яйце
1 глава лук
200 милилитра готварска сметана
70 грама масло
2 - 3 супени лъжици растително олио
50 милилитра вода
сол и черен пипер на вкус
подправки за кайма на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, изрежете вътрешната им част, както се вижда на снимката. Подредете ги с отвора нагоре в незалепваща форма за печене, която сте подмазали с олио.
Сложете каймата в купа и към нея прибавете яйцето, подправки и сол на вкус. Нарежете лука на малки кубчета, изсипете и него (може да използвате суров или да изпържите предваритгелно до прозрачност. Разбъркайте всичко и напълнете картофите.
Разтопете маслото в подходящ съд, налейте сметаната, разбъркайте и след като сместа се затопли, свалете от котлона (не допускайте тя да заври).
Налейте водата и маслено-сметановата комбинация в тавата. Поставете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на 40 минути или до готовност.
Ако желаете, може да "затворите" всеки картоф с парченце кашкавал и да запечете.
Поднесете ястието със сметана и нарязан магданоз или други зелени подправки.