Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.02.2008 23:09 - Съвсем сериозен наръчник за съжителство с котки. Част II
Автор: dinka Категория: Хоби   
Прочетен: 19664 Коментари: 25 Гласове:
0

Последна промяна: 28.03.2008 16:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Както вече стана ясно, тук въпросът не опира до "гледане на котки", а по-скоро до съжителство с тях.

Разбрахме се още, че ще ползваме термина "Проблем" за улеснение на читателя.  (В термина влизат всички разновидности на обръщенията с които ги мамим, крещим по техен адрес или просто ги сочим за пред околните).

Ако сте попаднали на предния научен труд, богат на снимков материал и истории черпани от живия живот, значи можете да продължите с глава шеста, но ако не сте - можете да отскочите на линка даден по-горе, а след това да се върнете за продължението.

И за да е ясно на всички искам да кажа, че съм от тези пристрастени съквартиранти на котките, които са склонни да направят всякакви безумщини за косматия си мъркащ любимец. При това абсолютно праволинейно и без грам мисъл за това, че искам нещо в замяна.

До тук с поясненията.

От първа до пета глава обхванахме един много кратък период от съжителството с Проблема. Да речем, че става дума само за няколко месеца - от влизането на Проблема в дома, до падането на млечните зъби. Във втория период котето е на около 6-7 месеца.

Щях да отложа продължението на "Съжителството с котки", но ето какво заварихме, когато се прибрахме след работа:

image 

image

image

Тази гледка бе катализатор, за да продължим така:

Глава шеста
Когато почистването на дома стане игра "На котка и мишка"

image
В този случай много добре се знае кой е котката. Не искам да те засегна, но извода, който си правиш точно сега е истина! В момента, в който грабнеш парцал или метла - забрави за процедурата "бързо почистване". Нужни са часове, а след като си капнал от умора и мислейки, че най-накрая мъчението е свършено, докато се просваш доволно на дивана виждаш едно цяло вълмо косми до крака си. 

Съвет: Ако не ти харесва ролята на мишка - помоли някой друг да чисти. Не е лошо да му предложиш и пари, защото едва ли ще се навие да те отмени срещу нищо. Също така се опитай да не му пречиш и не забравяй да държиш Проблема настрана. Ако все пак си решил да се прежалиш и този път - в никакъв случай не затваряй Проблема в съседно помещение, защото това ще го разгневи и разиграе още повече. Т.е. отпусни си още поне един час в гонитбата.

Глава седма
Когато големи и тежки неща започнат да падат от високо без никаква причина

image
Всъщност причина има. И това е Проблема.
Ако в 3 през нощта тежката сабя, подарена от дядо ти, която предвидливо си поставил върху секцията за да не я пипа никой, но всички да я виждат, се стовари върху чисто новия паркет, знай, че това не са призраци. Това е Проблема, който си разширява територията!

Съвет: Вече си се примирил с дамаската на мебелите. Какво ти пречи да се примириш и с дупката на паркета? Не е лошо дори да се зарадваш, че вече е достатъчно голям и се катери по висините, които дори и за теб са трудно достъпни без помощни средства. Също така не е лошо да събереш всички тежки предмети и да ги затвориш под ключ. Можеш да ги подариш на някой друг, който има куче например или направо да ги скриеш в мазето.  

Глава осма
Когато твоите дрехи станат дрехи на Проблема

image
Тук нямаме предвид в буквалния смисъл, но бъди сигурен, че ще се лишиш поне от две жилетки през зимата, защото Проблема много харесва да лежи върху тях.
Останалите твои дрехи ще станат жертва на насилие. Те ще бъдат разкъсани, изгризани, а след това изплюти и абсолютно неизползваеми. Това може да е негов начин да ти покаже, че не се обличаш по вкуса му, но едва ли.

Съвет: Още с влизането на Проблема в дома ти започвай да събираш пари за нови дрехи, защото половината от тях ще бъдат изгризани, а другата половина - препикани (но това е само в краен случай). Аз лично за няколкото месеца съжителство се простих с три от любимите си блузи и с двете най-топли жилетки. Реално погледнато - спасение няма.

image
Глава девета
Невидимата заплаха

image
Като типични представители на семейство Котки, нищо котешко не е чуждо на Проблема. Това, че лови "плячката си" в паничка не го прави по-малко потаен и заплашителен. Да живееш под един покрив с Проблем е почти толкова опасно за живота и здравето ти, колкото да пресичаш оживена улица слепешката.

Съвет: При всяка крачка се оглеждай, защото Проблема може всеки момент да те нападне. Той дебне, крие се и скача точно тогава, когато най-малко очакваш! Научи се да разчиташ на ушите си така, както разчиташ на зрението си. Това е жизнено важно.

image
Глава десета
Кулинарни трикове

image
Като същество, доста по-надарено от нас, когато опре до сетива, Проблема е способен винаги да ти помогне при избора на вечерята. Само едно подушване е достатъчно за да си дадеш сметка дали морковите са подходящи за зеленчуковата супа. Нужно е само да разгадаеш физиономията му.

Съвет: Никога не прави това в присъствието на външни лица. Само да те видят, че така избираш менюто и веднага ще си намерят причина да си тръгнат преди да си сервирал супата. Също така трябва да се примириш и с факта, че никога повече няма да ти идват на гости. Още в трета глава обсъждахме момента със социалния живот.
 
От друга страна не е лошо да се доверяваш на Проблема при избора на храната и напитките. Познай защо вече рядко пием кола...


image

Първа част на наръчника четете тук!


Тагове:   наръчник,


Гласувай:
0



1. antri - xaxax
19.02.2008 00:47
Такааааа.. поздрави на твоя Проблем от моя Проблем.. Моя е малко по-черен ииииииии... докато твоя само при редки случаи припикава дрехи, моя го е приел като удачна форма за отмъщение.. Я новата завивка, я крррасивото ми пуловерче :(( А най - готино беше, като маркира дънките на гаджето ми - умна гадинка, веднага позна кой гад ме навива да Я кастрирам :)))) Успех, ще ни е нужен :))
цитирай
2. danel - Отново много мило
19.02.2008 09:01
Много хора никога няма да ни разберат, нас, "коткарите", както казваше баба ми. Вече писах, страшно ги обичаме. Изключително сладки живи същества. Едни от хубавите мигове са когато мъркащата пухкава топка се свие до тебе след тежък ден! Поздрави, dinka!
цитирай
3. zero - :))) Весело е съжителството с такива Проблеми...
19.02.2008 09:54
моят е мъжки и когато го няма съпругът ми винаги прави инспекция на храната и най - добре се гризат пилешки кокали на килима или на килимчето през входната врата. А столовете с тапицерия се наложи да ги сменим...Но без котката не можем имаме я от 6 години.
цитирай
4. анонимен - И при нас е подобно
19.02.2008 11:58
Нашия проблем е на 5 месеца и е женски, преди два дни се научи да се качва на гардероба и сега се чудя къде да крия всичките глупости който бях складирала там.А вчера като се прибрахме заварихме отворена кофа за боклук иразнесен боклук навсякъде.Спасение няма, но не си я давам :)
цитирай
5. анонимен - Pippilota Mentolka
21.02.2008 13:52
"Проблем"ът е страхотен :)
Я колко ми е драго, че попаднах на блога ти Динке! :) Ще наминавам по-често:) Явно след разпада на убежището всички към блогване сме се ориентирали :)
цитирай
6. dinka - Мила ментолка, Шоколадина или прото Пипи
21.02.2008 14:24
Много ми е драго, че си надушила Петко и всичко останало. Старото убежище бе заменено с ново и ако не знаеш - погледни тук

http://www.brm-bg.org/forum/index.php

Ще се радвам да се видим и на Q. Няма да ти е трудно да ме намериш :)
цитирай
7. vehtimajstor - Ми-и, да!
23.02.2008 02:35
Ти-и-и, за дрехите не ми говори!
Моят единствен и любим шал беше опозорен! Снагълс беше решил че туй ще е жена му! Мисля че не е нужно да пояснявам..
Само да предупредя - Мъжове! Адски внимавайте! Никога не излизайте съвсем голи от банята, ако в къщи си имате котарак със силно изразен ловен инстинкт! Ужасно недалнновидно е.
цитирай
8. анонимен - lucky
02.03.2008 16:25
Божее, като ви слушам , аз съм късметлийка. Аз съм мразещ "животно в къщи" човек. Но сина ми го доведе преди 8 месеца и сега съм единствения човек без драскотини в къщата. Но - в защита на мъжките котета казвам: единственият проблем е гърба на фотьойла - надупчен. Всичко друго си е наред. Така че дерзайте има и културни мъжки котета....
цитирай
9. vehtimajstor - Късмет,я!
02.03.2008 22:47
Един познат имал недобрата идея да се къпе при полуотворена врата на банята. Резултат: Прекарал около 45-50 минути неподвижно, мокър и с насапунисани очи. При най-малкото движение котаракът му пускал нокти, като се бил докопал до едно съвем неподходящо място!
Сами се сещате какво следва, след като на животното му доскучало и най накрая се пуснало.
Прелетяло през хола, ръмжейки недоволно. и си останало пак същият проклетник. ;)
цитирай
10. cocolina - :)))
03.03.2008 11:55
Много ми хареса написаното
цитирай
11. vehtimajstor - :[
03.03.2008 22:51
Шегата настрана - чуто от пострадавшия!
цитирай
12. dinka - Не... не е важно от какъв пол е, а какъв характер носи.
04.03.2008 11:43
Нашия хубавец има чуден характер, но аз и всички вкъщи си го обичаме. Ако беше обратното - нямаше да съжителстваме с него толкова време. ;)
цитирай
13. vehtimajstor - Е,да!
04.03.2008 23:49
Така си е - всекиму неговото хайванче е милейшо!
Ако ще на главите да ни се качат, а и че да скачат отгоре - пак си ги обичаме.
цитирай
14. foxy1 - Офффф !
12.04.2008 01:37
Току що един от моите Проблеми ми е "парфюмирал" клавиатурата :))) Та малко ми понамирисва ,като пиша.Нищо не помага-ни спирт ,ни оцет..
Ех ,тези в парфюмерийната промишленост да можеха да измислят аромат с такава трайност...хи хи ии
цитирай
15. анонимен - Vehti
12.04.2008 21:43
Няма оттърване, гарантирам ти го!
Минаха 11 годинки, откак нямам такова животно, но даже метални предмети, измити с кореселин, продължават да носят "подписа" на хубостника!
цитирай
16. анонимен - ммррррррррр
17.05.2008 21:56
Имаме си едно а утре ще ни донесат още едно.Ей тогава ще става купон.
цитирай
17. анонимен - Проблеми с котката
20.05.2008 09:21
Когато котето е малко,заковете за стената парче мокет от опакавата страна и еднократно го поръсете с 1-2капки Валериан,и са решавате проблема с остренето на нокти.Но кой ще ми помогне на мене;имам котка на 4г.винаги ме е слушала и обичала,много мило и чисто животно,вчера си взех коте на 2мес.Голямата започна да го съска,не издържах и изнесах малкото.Голямата ме тарси,вика,эапочва да ме души и в момента,в който усети чуждата миризма прави нападателната си стоика и ме дере,съскайки.Иэнесах я на балкона-остъклен.Много я обичам,по съм склонна да махна малкото-блу пойнт,отколкото да разкарам,голямата-улична превъэходна.И двете са женски.Хора помогнете,дайте ми съвет!
цитирай
18. анонимен - par par par
25.05.2008 09:30
mnogo mi haresa narachnika hilyadi pozdravi za gospojata za6toto i az si imam edna kotka v ka6ti daje vchera rodi 4 prekrasni angelcheta te sa mnogo krotki nevinni du6ichkina men mi e hubavo da se grija za tyah za6toto posle mi se otblagodaryavat
tova e ot men.
цитирай
19. анонимен - :)
02.06.2008 20:41
Ктаракът Ви много прилича на ангорски (особено като гледам колко е див :) ). Аз лично имам 2 ангарски котки и 4 техни бебета. Не мi говорете за проблеми. :))
цитирай
20. анонимен - проблемче с "проблема"
16.07.2008 16:31
всички много весело приемат последиците от котешките пакости; аз все още не съм се примирила с това, че сладката писанка пишка където си реши, особено когато е разгонена. Много ще съм благодарна ако някой ме посъветва как да я отуча !

Цвети
цитирай
21. dinka - Цвети, за това май няма лечение...
17.07.2008 12:36
И нашия хубавец пишка из цялата къща и единственото, което мога да направя е да тичам с парцала и белината след него.

При мъжките след кастрация има голям процент успеваемост, но не всички спират с маркирането. За дамите не зная как стоят нещата...
цитирай
22. анонимен - malkite koteta mogat da se otu4at, ...
05.09.2008 23:21
malkite koteta mogat da se otu4at, no ve4e porasnali nqmam predstawa
цитирай
23. lubima - какъв сладък "проблем" ...
06.06.2009 22:35
какъв сладък "проблем" си имаш....))мисля че освен всичко останало което си изброила трябва да свикнеш и с това да делиш с някой възглавницата си..или същия този "някой" да спи върху корема ти...поне така правеше моя черен пухкав Проблем...но сега не е с нас..и ако искаш ми вярвай...липсва ми ужасно!
цитирай
24. thedarkangel1977 - макар да са минали 4 години. . . защо ...
02.05.2012 10:05
макар да са минали 4 години... защо няма 3-та и 4-та част?
толкова интересни 1-ва и 2ра част :)
цитирай
25. dinka - защото...
02.05.2012 10:17
thedarkangel1977 написа:
макар да са минали 4 години... защо няма 3-та и 4-та част?
толкова интересни 1-ва и 2ра част :)


Защото номерата да си все същите. :D О, има един видео наръчник. Може да ти хареса. Ето го тук: http://dinkazhelyazkova.blogspot.com/2010/08/blog-post.html
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dinka
Категория: Хоби
Прочетен: 996049
Постинги: 131
Коментари: 1856
Гласове: 3975
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930