Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2009 10:10 - Пърженето на лук в стара мазнина - бич за съседа!
Автор: dinka Категория: Хоби   
Прочетен: 9035 Коментари: 9 Гласове:
0



Вчера, събота, 14.02.2009г. хората имаха поводи да празнуват. Нали така?

И ние пийнахме скромно винце, за да отбележим зарязването на лозите и разни рождени дни. Хапнахме вкусни пържолки на открито с помощта на отверки и други подръчни материали. Повозихме се с мотора през деня, а вечерта скромно поиграхме на любимите си игри. И като истински геймъри си легнахме в малките часове.

Неделя, 15.12.2009г., 8:30 ч. сутринта:

Зловонна миризма достига до полу-запушеният ми нос, резултат от разходката с мотор на минусови температури.

8:40 ч. Миризмата става все по-силна и вече не може да се спи.

8:45 ч. Ставам, леко замаяна и с надеждата, че ще съм способна да поспя още малко, отварям всички възможни места за проветряване, подпирам вратите със столове и печки и чакам така 20 минути докато не се уверя, че и последната нотка на пържен лук в стара, клеясала мазнина, не се е изпарила от дома ми. Междувеременно пускам абсорбатор на макс.

9:05 ч. Опитвам се да заспя. Вкъщи мирише на чист въздух и прани дрехи.

9:10 ч. Дум-дум-дум, чигъъъъъррррррр. Дум-дум-дум, чигъъъъъррррррр. Зловонието започва да се усеща пак. 

9:15 ч. Младежа се разбужда и в просъница споделя:

- Искаш ли да отидем и да закусим в някоя сладкарница?
- Не, отговарям аз, искам да стоя тук и да се вмирисвам на пържен лук в мазнина, която преди това е ползвана за изпържването на поне 10 кг. риба.

Сподавен кикот из под завивките.

Междувременно единия котак се покрива някъде и губя 10 минути за намирането му. Номерът с паничката пак мина. За секунди, като под команда, и двамата бяха до мен.

9:30 ч. Вече не може да се спи. Обмислям варианти за отмъщение. Най-логичния от тях е: В понеделник да разпечата необходимото количество бележки и да ги пусна по пощенските кутии на съседите си със следния текст:

"Пърженето на лук в стара мазнина - бич за съседа!" И още:

"Ползването на чук в неделя сутрин е опасно за вашето здраве". Това в случай, че си несръчен.

Дум-дум-дум, чигъъъъъррррррр. Дум-дум-дум, чигъъъъъррррррр. Зловонието не спира да се разнася, а температурата в апартамента вече е 15 градуса. Абсорбатора работи на макс. Ще повърна.

Чудя се как котките не са паднали възнък? По принцип лукът може да ги убие. Без майтап. А в момента миризмата му се носи из цялата къща и едва не уби мен, въпреки, че съм със запушен нос. 

Ами съседите? Как ли мирише в тях, щом тук едва дишам?

Те по принцип не са лоши хора. Винаги, когато се видим си казваме "Добър Ден".
Вярно, че през лятото мравките им решиха да завземат нови територии и много им допадна апетитното парче площ на терасата ни с изглед към изгрева. Но не им хареса факта, че няма нищо за ядене и се върнаха обратно.

Вярно, че когато Петко падна от терасата те стояха на прозореца и наблюдаваха цирка без да се опитат да помогнат. Едни младежи, живеещи до тях ни помогнаха, за което съм им благодарна.

Но защо по дяволите не сменят проклетата мазнина? 

Сигурно, защото ако го направят тя ще доведе до катастрофални последици за екосистемата в района... Или до ново място с лечебна кал?

Вече е 10:00 ч. Спи ми се. Цялата съм се вмирисала на пържен лук в стара, клеясала мазнина. Май ще приема предложението за ходене на сладкарница.

Влизам в банята.

Господи! И там мирише на зловонието! Ще повърна!

Дум-дум-дум, чигъъъъъррррррр. Дум-дум-дум, чигъъъъъррррррр.


Тагове:   лук,   бич,   мазнина,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. valsodar - Патентовай !
15.02.2009 10:15
Новото лекарство срещу хрема - "Зловонин" - на основата на гранясала, силно сгорещена мазнина, лук и вмирисана риба ! :)))
цитирай
2. dinka - Патентовай го ти!
15.02.2009 10:19
Отстъпвам рецептата без да търся никакви облаги :)
цитирай
3. renito0oo - :]
15.02.2009 17:14
ааа какво начало само на неделната сутрин ... :]
цитирай
4. gothic - Старт за чудо и приказ, renito0oo е ...
15.02.2009 18:04
Старт за чудо и приказ, renito0oo е права. Как продължава към настоящия момент? ;)
цитирай
5. dinka - :)))
15.02.2009 18:10
Абсорбатора не е изключван... Живее се. :)
цитирай
6. zezo - Честито, колко познато, добре д...
16.02.2009 00:13
Честито, колко познато, добре дошла в клуба и т.н. Все едно чета за комшиите отдолу.
Само че лукът нищо не е. В чушките е истината, особено през лятото :)
цитирай
7. veras - :)
16.02.2009 08:51
При нас има и вариация на свинско със зеле. Обикновено го готвят във възможно най-голямата жега :)
цитирай
8. dinka - :)))
16.02.2009 09:38
Лично за мен проблема беше часа и ярката миризма на стара мазнина. Тя е характерна... Няма друга, която да я спре...

Иначе нямам проблем с готвенето на съседите. Те и без това го правят рядко, но като се готви в тях - цялата кооперация разбира. :)
цитирай
9. aip55 - Отстъпвам рецептата без да търся ...
05.12.2012 07:59
dinka написа:
Отстъпвам рецептата без да търся никакви облаги :)

Да Ви светна за мравките.Купувате си Айкън 10 кс 20 мл от агро аптеките.Разтваряте го в 5 литра вода и пръскате по пътечката или там където сте ги забелязала. Този препарат също може да се използва срещу кърлежи по кучето Ви ,бълхи, паяци и всякакви видове инсекти. Аз специално обичам миризмата на лука, е-всеки луд с номера си..........Поздрав
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dinka
Категория: Хоби
Прочетен: 996735
Постинги: 131
Коментари: 1856
Гласове: 3975
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930