Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2006 10:37 - F1 – страст и още нещо...
Автор: dinka Категория: Хоби   
Прочетен: 2958 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вчерашния ден ще остане в историята на Формула 1.
Да си призная, не си падах много по Шуми, но той има големи достойнства! Признавам това, не само заради кариерата му във Формулата, не само заради племенницата ми, която му е луда фенка, но и защото сега има възможност да покаже на Алонсо, че в тези състезания не винаги автомобила има толкова голямо значение.

Стига за Шумахер. Определено той оставя голяма следа в историята на този автомобилен спорт.

Сега за Кими Райконен.

От както гледам Формула 1, Кими ми е фаворит. Не само защото е наследник на Мика Хакинен.
Който е гледал поне 5 състезания на F1 ще ме разбере.
Новината при него е, че от следващата година отива на мястото на Шумахер.
Вярно, че за това се говореше от много време, но както знаете – една новина никога не е такава, преди да стане официална.

Стискам палци Кими да стане шампион следващата година, защото го заслужава и защото е крайно време.

Новите лица във F1:

Нико Розберг – големи надежди! Но само надежди.

Марк Уебър – Той не е от най-новите лица, но безспорно е чудесен пилот. Сега е въпрос на време да го поканят в някой по-нормален отбор и да покаже на какво е способен. (За невярващите – нека си припомнят какво правше Уебър с изпърдяния Ягуар).

Робърт Кубица – той е луд. Много луд. Пожелавам му успехи, за да се върне стария блясък на Формулата.

Има още 2 имена, които се спрягат за „нови надежди”.

Хейки Ковалайнен – 25 годишен финландец (защо ли не съм изненадана?) в момента тест-пилот на Рено, а от догодина – нещо повече.

Себастиян Ветел – 19 годишен германец. Новата надежда на BMW.

 Както сами разбирате, след ерата Шумахер във Формула 1 идва ново поколение пилоти и само времето ще покаже на какво са способни.

Аз лично ще стискам палци за всички.



Тагове:   още,


Гласувай:
0



1. angel - Добре дошла отново
11.09.2006 11:35
При това с именно такъв постинг. Вчера беше тъжен ден и радостен в същото време. При това и Федерер стана шампион за пореден път... Алонсо отпадна. Преобладаващо положителни емоции.

Ще кажа само няколко неща за Формулата: идват нови лица, млади пилоти, които не са обременени с 2-3 секунди за 2-3 деца, които са направили. Това е добре, защото хората имат нужда от гладиатори.

Алонсо казва, че Формула 1 за него вече не била спорт. Нещата не се развиват по неговия план. Аз пък ще кажа: sore loser. Никой не ти е виновен за това, което сам си направиш. Дори и най- големия ти съперник.

И докато всички нови имат изгледи да станат големи, според мен от Алонсо спортът само изгуби.

Замислих се доколко не го критикувам, именно защото е голям. Не, критикувам го, защото е м/жалък.

Малко хора могат да се оттеглят с достойнство. А Алонсо няма да бъде от тях.

P.S. И аз ще стискам палци за всички, но особено за Маса.
цитирай
2. ren - ------------
11.09.2006 11:37
Ооо, Шеметна, ти се появи! Не ги разбирам аз втунбилите, ама ти се радвам, че си пак тука.
цитирай
3. dinka - :)
11.09.2006 11:43
Благодаря за топлия привет. Вярно, че се позагубих малко. Вярно, че бях обещала да разказвам за "случките" от почивката ни това лято, но да си призная - нямам муза и желание да си спомням какво ни застигна в края на Август.
За Алонсо... Не искам да говоря. Не ми е симпатичен. Веднъж му се зарадвах (като затвори Шумахер с една обиколка) но радостта ми не трая дълго.
Сега (макар и да не съм фен на "Пилето") от всичко най-много ми се иска той да стане шампион за осми път и да се оттегли като победител. Може би го искам и заради начина по който се оттегли Мика. :(
И понеже си личи колко пристрастия имам към финландската школа - ето един подарък. Той не е от F1, но си заслужава да се види!

http://www.youtube.com/watch?v=X1kVvisSN6o
цитирай
4. ren - -------
11.09.2006 12:31
Остави ги сега тея работи , ами разкажи за почивката...нали знаеш някои нямахме такава...на едните ви впечатления я караме.
цитирай
5. анонимен - от Явор
11.09.2006 20:35
Не така за Ягуар. Те не са виновни че ги купиха форд. А относно Уебър и аз имах някаквидобри предчуствия но се оказаха много неподковани. Ето виж как Малкия Розберг се справя със ситуацията. А относно това дали Шумахер трябва да си ходи??? Не знам само ми прави впечатление, че останаха само разни посредствени старци като Фисикела, Баричело и Култард. Нищо, че са симпатични, те недопринасят за формулата нищо освен да са пълнеж. Дано младите да са по-хъслии.
цитирай
6. анонимен - ти си страшна мацка
11.09.2006 21:30
винаги, когато чуя жена да говори такива неща си мисля - знае как да се хареса на мъжете влизайки в тяхната тематика или има нещо мъжко в тази жена :) и двете ме кефят ужасно, защото ас доказателство за това колко по-готини създания за жените ;)
аз не гледах това състезание, но знам, че Кими е симпатичен, а това означава, че ще го гледам с кеф в червения отбор
жена :D

К.
цитирай
7. dinka - :)
12.09.2006 00:32
До Явор: Когато споменах Ягуар и Уебър имах предвид, че с далеч по-лоша кола от тези на Ферари или Макларън, той спечели едни квалификации и тръгна пръв.
Сега си припомних и едни други негови постижения с Минарди, когато финишира 5-ти. Това определено доказва качествата му на пилот.

До К. - На който е трябвало съм се харесала. Заглавието на поста показва, че F1 за мен е страст, а не начин да вляза "под кожата" на мъжете.
цитирай
8. анонимен - Млако и от мен
18.09.2006 15:27
За първи път поствам в блог... не ми е кой знае каква тръпка и ако някой не ме натиска да се връщам тук отново и отново едва ли ще го направя. Попаднах тук съвсем случайно търсейки информация за съвсем различно нещо - в тази връзка какво нещо е "мрежата" :-), но се зачетох в поста за Шумахер, а после открих, че е писан от жена, което направо ме срази и продължих да чета до край :-)
Ами да ги започна под ред:
1. Шумахер си е велик от където и да го погледнете и мисля, че се отказва тъкмо на време - хората ще го запомнят като шампион, а не като онзи, който залезе.
2. Алонсо - ами той кара все едно се е качил на трактор - за него нищо повече - не заслужава.
3. Кими - не напразно прякора му е Ледения, а който го е гледал в стихията му с кола, която върви - знае - от него ще излезе нещо велико.
4. Старите - те го правят защото няма да имат какво да правят след като се откажат. Едва ли ще го поканят в ДТМ, едва ли ще стаат водещи... ще престане да шуми за тях. Суета :-)
5. Новите - нормалнния ход на еволюцията - едни си отиват, други идват.
Ами това е. Ако някой има да ми сподели нещо - dsx@abv.bg - в противен случай едва ли би стигнало до мен :-)
Живи и здрави
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dinka
Категория: Хоби
Прочетен: 996845
Постинги: 131
Коментари: 1856
Гласове: 3975
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930